Nagyobb terület (képgalériával)2018. július 13. (péntek) 19:00 - Városnews/7125_0_300.jpgHat férőhelyes parkolót alakítanak ki a Szabolcs közben. A lakossági igénnyel Angyal Béla, a társasház közös képviselője kereste fel Fidrus Péter alpolgármestert a közelmúltban, aki rögtön intézkedett az ügyben. A korlátozott megállási lehetőség évek óta fennálló probléma a város ezen részén. A héten már meg is kezdődtek a munkálatok az Ózdi Városüzemeltető Intézmény közreműködésével.

A parkolás sokszor a városban sem egyszerű, de még kellemetlenebbül érinti az embereket, ha a saját otthonuk előtt nem tudnak leállni autójukkal. Jelenleg több helyszínen is ezen problémák megoldására törekednek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A Vasvár úton zajló munkálatokkal párhuzamosan a Bolyki főút 1. szám előtt is zúgnak a gépek. Itt eddig maximum két kocsi fért el a főútra merőlegesen.

„Visszatérő gond a parkolás, közgyűlések alkalmával mindig felmerült ez a probléma, hogy kinőtték a helyüket az autók. Több az autók létszáma az épületeknél, mint ami eddig volt, és jóval kevesebb a parkoló. Igazából ez már több éve húzódott” - mondta Angyal Béla, közös képviselő.

A szűkös megállási lehetőség miatt az is előfordult, hogy valakinek egy rosszul megválasztott manőver miatt megsérült az autója. Fidrus Péter elmondta, hogy korábban a Szent István úton is szerettek volna parkolót kialakítani, viszont az lakossági ellenállásba ütközött. Most nem ez a helyzet.

„Angyal Béla keresett meg engem azzal, hogy kis ráfordítással gyakorlatilag duplájára nőhet a parkolóhelyek száma. Ennek a munkálatai zajlanak itt, egyébként a városban szükségünk lenne még további parkolók kialakítására, hiszen jellemző az, hogy a családoknál már nem egy, hanem legalább két gépjármű van tulajdonban” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

A területen élők abban reménykednek, hogy a mostani munkálatok valamelyest enyhíteni fognak majd a környéken kialakult parkolóhely hiányon.

„Elég régóta mondtuk már a közös képviselőnek, ha valamit ez ügyben esetleg tud segíteni, akkor tegye meg. Látom, hogy elkezdődtek a munkálatok, úgy hallottam, hogy Fidrus Péter nyújtott nekünk ebben segítséget, ezt köszönjük szépen” - fogalmazott Bolyki Erika.

A parkolót a főúttal párhuzamosan építik ki a zöld övezet felé mélyítve 78 négyzetméteres területen, ahol a tervek szerint hat autó fér majd el. A feladatokat jelenleg öt fő végzi, akik először a szegélyköveket távolították el gépi erővel.

„Most a földmunka folyik itt, ennek a tükrét el fogjuk készíteni, nagyjából 15 centiméter vastagságban, alulra 10 centiméter durva, felülre 5 centiméter finomabb salak kerül, ez hengerelve lesz. Ennek az egésznek a költsége nagyjából negyvenezer forint körül van” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A parkolót körülbelül egy hét múlva vehetik birtokba az autósok, addig viszont nem árt nagyobb körültekintéssel közlekedni az érintett szakaszon.


125_0_t 125_1_t 125_2_t 125_3_t
125_4_t 125_5_t 125_6_t 125_7_t
125_8_t 125_9_t
Vissza