Változatlan célok (képgalériával)2018. július 12. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7119_0_300.jpgGálhidi György veszi át az Ózdi FC első csapatának irányítását Farkas Simontól. A váltást sajtótájékoztató keretében jelentette be a klub vezetése. Szó volt emellett arról is, hogy ezentúl Sztrakay István Norbert látja el a technikai vezetői feladatokat. Végül célokról és lehetőségekről is beszéltek a sportvezetők.

Új edzővel kezdte meg a felkészülést az Ózdi Football Club első csapata. Az egyesület vezetése sajtótájékoztató keretében jelentette be a változást a Városháza polgármesteri tárgyalójában. Elmondták, hogy továbbra is a kötelékükben marad Farkas Simon, hiszen leváltása nem köthető a munkájának minőségéhez. Kifejtették, hogy Gálhidi György irányításával az alig huszonkét éves átlagéletkorú keret óriási szakmai fejlődésen mehet át.

„Tetszett a feladat, illetve Gál Lászlóval már kétszer is dolgoztunk együtt. Komoly sikereket értünk el akár a Honvédnál, akár a Nyíregyházánál. Utóbbi nem volt annyira sikeres, bár az adott körülményeket figyelembe véve az az időszak is jónak mondható. Az elnök izgalmas feladatot ecsetelt előttem, ami nagyon megtetszett. Már harmadik hete dolgozunk együtt, és benne vagyunk a felkészülésben. Ahogy telik-múlik az idő, egyre jobb kedvvel, és egyre ambiciózusabban csinálom a munkámat” - mondta Gálhidi György, az Ózdi FC vezetőedzője.

Változás történt a klub szakmai stábjában is. A továbbiakban Sztrakay István Norbert fogja ellátni a technikai vezetői feladatokat. Ő eddig is tagja volt az elnökségnek, és úgy határoztak a döntéshozók, hogy szakmai tudása megfelelővé teszi a pozíció betöltésére. Gál László kifejtette, hogy folyamatos a játékosok mozgása, és sok új tehetség csatlakozott a kerethez, illetve az egyik legnagyobb sikernek azt tartja, hogy az előző idény kulcsjátékosai is itt képzelik el jövőjüket.

„Tudunk alternatívát adni fiatal játékosoknak életvitel szempontjából. Úgy gondoljuk, hogy Ózdra nem pénzért jönnek játszani ma a futballisták. Azért, mert egy életminőség-váltást megcsinálva azzal, hogy ide költöznek, valamiféle jövőképet is kapnak a sport területén belül” - fogalmazott Gál László, az Ózdi FC elnöke.

A csapat már két edzőmérkőzésen is túl van. Az NB2-es Kazincbarcikától 4:0-s vereséget szenvedtek, ám a megyei első osztály címvédőjét, vagyis a Sajóbábonyt 5:1 arányban múlták fölül. Gálhidi György ugyanakkor elmondta, ezekből az eredményekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az ózdiak hamarosan a Hatvan gárdáját fogadják majd felkészülési meccsen a Városi Stadionban.


119_0_t 119_1_t 119_2_t 119_3_t
119_4_t
Vissza