Forgalmirend-változás (képgalériával)2018. július 11. (szerda) 19:00 - Városnews/7117_0_300.jpgForgalmirend-változás lassítja a forgalmat a Vasvár úton. A ferde parkolók kialakítása miatt az utcában a jövőben egyirányúvá válik a közlekedés. A munkálatok várhatóan ezen a héten befejeződnek. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai arra kérik a gépjárművezetőket, hogy körültekintően közelítsék meg az adott útszakaszt.

Felújítás miatt teljes szélességében lezárták a közúti forgalom elől a Vasvár út egy szakaszát, ahol ferde parkolót alakítanak a Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Már korábban megkezdték a földmunkák elvégzését, gondosan ügyelve arra, hogy egyetlen ott futó nagyfeszültségű vezetéket se sértsenek meg. A munkálatok várhatóan ezen a héten befejeződnek, az út mindkét végén közlekedési táblák jelzik a forgalom rendjét.

„Mint mögöttem is látható, a Vasvár út 29-31-es útszakasz közötti szervizúton folyik a ferde parkolóknak az aszfaltozása. Úgy néz ki, hogy pénteken tudjuk átadni a forgalomnak. Már kitettük a táblákat, és ez az útszakasz most már egyirányú” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Amint végeznek a szakemberek, csak a Meggyes felé hajthatnak majd ki az autósok. Az arra közlekedőknek még szokatlan a változás. Sokan a gyújtói körforgalomnál kialakult dugók elkerülése miatt vették igénybe ezt az útszakaszt.

„Így is nagy a dugó elöl, tehát most már hátul is ez lesz. Mi is erre járunk mindig a dugó elkerülése miatt” - nyilatkozta Varga Eszter.

„Kicsit rossz lesz. Eddig jó volt, mert bármelyik irányból meg tudtuk közelíteni a központot is és a körforgalmat is. Szerintem ez így nem lesz jó. Melyik irányból lehet majd jönni? Mert én innen is szoktam és a másik oldalról is” - fogalmazott Bodó Gyuláné.

Az itt élők között volt olyan is, aki pozitívan fogadta a változást.

„Sokkal jobb lesz. Biztonságosabb lesz. Nem lesz balesetveszély” - nyilatkozta Nagy György.

Amint az időjárás is megengedi, a parkolók vonalait is elkezdik felfesteni. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai arra kérik a gépjárművezetőket, hogy a közeljövőben körültekintően közelítsék meg az adott útszakaszt, és tartsák be a KRESZ szabályait.


117_0_t 117_1_t 117_2_t 117_3_t
117_4_t 117_5_t 117_6_t
Vissza