Tizenhárom napirend (képgalériával)2018. július 11. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7115_0_300.jpgA helyi közösségi közlekedésről, az Ózdi Sport- és Élményközpont új ügyvezetőjének személyéről, valamint egy üzemeltetési szerződés módosításáról is egyeztetett többek között a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A grémium tizenhárom napirendi pontot vitatott meg, több esetben saját hatáskörben hozott döntéseket. Az előterjesztések többségét egyhangúlag elfogadásra javasolják majd a képviselő-testületnek.

Tartó Lajos elnök távollétében, Kiss Sándor elnökhelyettes vezetésével tartotta meg ülését a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A testület tagjai az első két napirendi pontban a helyi közösségi közlekedésről tanácskoztak. Kiss Sándor elmondta, hogy a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az állami támogatás mértéke 2013 óta folyamatosan csökken, ezzel párhuzamosan az önkormányzatnak egyre többet kell hozzátennie.

„Itt az a gond, hogy a kormány nagyon sok esetben ingyenes bérletet és ingyenes szolgáltatást nyújt, amit kötelező feladatként az önkormányzatok nyakába hárít. Nekünk pedig a volán társaság részére ki kell fizetnünk, hogy megfelelő menetrenddel rendelkezzen a város” - mondta Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökhelyettese.

Arany László az előterjesztés kapcsán arról érdeklődött, hogy van-e mód az Észak-magyarországi Közlekedési Központtal kötött szerződés felülvizsgálatára. Dr. Almási Csaba jegyző válaszában kifejtette, hogy a kiadások csökkenését csak a menetrend megnyirbálásával lehetne elérni.

„Megpályáztattuk a közösségi közlekedést, és ennek a pályázatnak egyetlen jelentkezője volt, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ. Ők megnyerték ezt a pályázatot, mi megkötöttünk velük egy ötéves szerződést. Nyilván meg lehet próbálkozni egy módosító javaslattal, de azt a másik fél nem fogja elfogadni” - fogalmazott dr. Almási Csaba, jegyző.

Harmadik napirendi pontként az Ózdi Sport- és Élményközpont új ügyvezetőjének személyét vitatták meg. Veres Zoltán távozásával szükségessé vált a pótlás, a helyére pályáztatás nélkül, egyéves határozott időtartamra Nagy-Mengyi Pétert javasolja a bizottság. Bár személye ellen senkinek nem volt kifogása, ketten mégis tartózkodtak a szavazás során. Fürjes Pál magával az intézmény szervezeti formájával szemben fogalmazott meg kritikát.

„Nagyon fontos hiányzó láncszemet látok a sport területén, mégpedig az utánpótlás és a létesítmények között. Ez pedig a sportszervező iroda. Ha van lehetősége, akkor ezt valahogyan cégen belül teremtse meg” - mondta Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A folytatásban többek között azt a javaslatot is támogatták, amelynek értelmében a Központi Óvodai Konyha feladatellátását az Ózdi Városüzemeltető Intézmény veszi át az Ózdinvesttől. Az ülés végén a bizottság saját hatáskörben is tárgyalt négy napirendet, köztük önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítését. Az utolsó, sajóvárkonyi ingatlan ügyében Fidrus Péter alpolgármester aggályait fejezte ki. Szerinte ugyanis az, aki egyben nem tudja kifizetni a 120 ezer forintos vételárat, a későbbiekben nem tud majd a felújításról sem gondoskodni.

„Ha az önkormányzatnak van ott bérlakása, akkor tudjuk szabályozni, hogy ki lakjon benne. Ha eladjuk az ingatlant, onnantól kezdve nem tudunk belenyúlni, nem tudjuk szabályozni” - tette hozzá Fidrus Péter, alpolgármester.

Az utolsó pontot végül levette napirendjéről a bizottság, azt az ingatlan helyzetének alaposabb vizsgálatát követően tárgyalják meg újra. A képviselő-testület pénteken reggel kilenc órakor ül össze, a tanácskozást az Ózdi Városi Televízió élőben közvetíti.


115_0_t 115_1_t 115_2_t 115_3_t
115_4_t 115_5_t 115_6_t 115_7_t
Vissza