Zöldebb környezet (képgalériával)2018. július 11. (szerda) 19:00 - Városnews/7114_0_300.jpgFacsemetéket kapott az egyik helyi benzinkúttól a táblai Apáczai Csere János Általános Iskola. A töltőállomás munkatársai nyolc fát adtak át az intézménynek, amelyek közül hármat már el is ültettek az Erzsébet-táborban résztvevő diákok segítségével. A gyerekek így a jövőben még zöldebb környezetben tanulhatnak.

Áprilisban a Dancsok Tamás által életre hívott faültetési akcióhoz idén rekordszámú önkéntes csatlakozott. Akkor mintegy 180 csemetét telepítettek városszerte, és voltak, akik már akkor jelezték szándékukat, hogy később szintén szívesen ültetnének.

Dallal fogadták az egyik helyi töltőállomás munkatársait az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai. A benzinkút üzletvezetője elmondta, szívügyük volt, hogy ők is részt vehessenek a faültetésben, ezért most nyolc csemetét ajándékoztak a táblai iskolának.

„Dancsok Tamás kezdeményezése ez a faültetési akció. Ehhez csatlakoztunk mi is. Megbeszéltük Tamással, hogy elhozhatjuk-e ide a gyerekeknek a fákat. Ő ajánlotta fel, mi pedig örömmel fogadtuk, hogy gyerekek közé hozhatjuk el a fáinkat, amit fel szerettünk volna ajánlani” - nyilatkozta Szabó Tiborné, üzletvezető.

A töltőállomás munkatársai a gyerekek segítségével három facsemetét már el is ültettek az iskolaudvaron. Ezek a sportpálya mellett kaptak helyet, ha megnőnek, a jövőben ott adnak majd árnyékot a fiataloknak. Az iskola örömmel fogadta a felajánlást.

„Pont egy Erzsébet-program zajlik, amelynek kiemelt célja többek között a környezet szépítése, a környezettudatos magatartás erősítése. Egyébként is nagy hangsúlyt fektetünk intézményünkben a környezettudatos nevelésre. Folyamatosan szépítjük környezetünket, a gyerekekkel virágokat ültetünk, ápoljuk a természetet. Ezek a fák valóban hiányoznak is az intézményünkből” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A diákok lelkesen ragadták meg az ásót, a lapátot és a kapát, és igyekeztek kivenni a részüket a csemeték helyének kiásásából, a visszatemetésből és az öntözésből is. Pénzesné Barta Krisztina szerint a gyerekek magukénak érzik az intézményt, sokat tesznek az udvar szépítéséért. Ezeknek a fáknak köszönhetően a következő generációk is zöld környezetben tanulhatnak majd.


114_0_t 114_1_t 114_2_t 114_3_t
114_4_t 114_5_t 114_6_t 114_7_t
114_8_t 114_9_t
Vissza