Fényes sikerek (képgalériával)2018. július 10. (kedd) 19:00 - Sportnews/7112_0_300.jpgTizenharmadik alkalommal rendezték meg városunkban a Suzuki Kaiser Kupát. Most is az ország számos pontjáról érkeztek súlyemelők a Marosi István Városi Sportcsarnokba. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club fiataljai nagyszerűen teljesítettek, összesen nyolc alkalommal állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Szombaton még a visegrádi négyek súlyemelő olimpiai reménységei versengtek egymással a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Vasárnap már hazánk fiataljai gyűltek össze a Brassói úti létesítményben, hiszen most rendezték meg a Suzuki Kaiser Kupát. Először a hölgyek mérték össze erejüket. Az ózdiakat Szőcs Anett képviselte, aki megnyerte a 63 kilogrammosok kategóriáját.

„Mentálisan is fel kell készülni ahhoz, hogy oda tudjuk tenni magunkat fizikálisan. Persze ha edzéseken odafigyelünk, és lelkesen csináljuk, akkor természetesen fizikálisan is megerősödünk. Végül is minden agyban dől el” - nyilatkozta Szőcs Anett, a női ifjúsági 63kg aranyérmese.

A viadalon ezúttal huszonkilenc versenyző mérettette meg magát. Európa-bajnoki ezüstérmesünk Nagy Nikoletta ezúttal versenybíróként vett részt a rendezvényen.

„Már idézőjelben kívülállóként, tehát nem a porondon szerepelek. Most azt mondanám, hogy sokkal jobb érzés ilyen szemszögből is megnézni egy versenyt. Nagyon ügyesek, kevés volt a rontás a hölgyeknél” - mondta Nagy Nikoletta, Európa-bajnoki ezüstérmes, első osztályú bíró.

A férfiak mezőnyében több ózdi versenyző is szerepelt. A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel súlycsoportjában Pete Filip, Csirke Martin László, Sziklai Zoltán, Balog Tibor, Neal Péter John, Molnár Dániel, valamint Dúl Ádám. Edzőjük elmondta, hogy dicséretes az a munka, amit a fiatalok a felkészülésbe fektettek.

„Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, hiszen a nyári szünetben sokan elmennek nyaralni vagy vakációzni. Ezek a srácok vállalták a felkészülést, volt, aki napi kétszer járt edzésre. Emellett volt aki edzőtáborban végezte a felkészülési munkát” - fogalmazott Fekete Jószef, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

A válogatott kerettagok közül Terebesi Ákos sajnos megsérült, ám Dúl Ádám és Neal Péter John a milánói ifjúsági Európa-bajnokágon szerepel majd alig két hét múlva.


112_0_t 112_1_t 112_2_t 112_3_t
112_4_t 112_5_t 112_6_t 112_7_t
112_8_t 112_9_t 112_10_t 112_11_t
112_12_t 112_13_t 112_14_t
Vissza