Egyetlen kitűnő (képgalériával)2018. július 10. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7110_0_300.jpgElismerést kapott városunk egyetlen kitűnő érettségivel rendelkező fiatalja. Polonkai Dávid kiváló tanulmányi teljesítményét oklevéllel és pénzjutalommal honorálta Ózd polgármestere, Janiczak Dávid. A fiatalnak határozott elképzelése van a továbbtanulásról és jövőjéről.

Fiatal, okos és céltudatos. A város idei végzősei közül csak egyetlen ózdi diáknak lett kitűnő az érettségi bizonyítványa. Polonkai Dávid, a József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egykori tanulója az elmúlt hat esztendő során mindig kitűnő bizonyítványt vitt haza. A korábbi években többen, míg tavaly már csak tízen vették át az önkormányzat elismerését.

„Egy felkészült és nagy sikerek előtt álló diákot ismerhettem ma meg. Aki a városban most különösképpen egyedüliként érettségizett színjelesre, és ezen tanulmányi eredményéért ötvenezer forintos pénzjutalomban és elismerő oklevélben részesítettem. Három évvel ezelőtt alapítottuk ezt a díjat. Évről évre egyre többen megkapták, most viszont ő az egyedüli ifjú titán a városban, aki kiérdemelte a színjeles érettségiért járó jutalmat. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A találkozó alkalmával a polgármester is felelevenítette saját érettségijének emlékeit, majd arról érdeklődött, hogy Dávid hová adta be a jelentkezését, és milyen irányban szeretne továbbtanulni, illetve hogy magát az érettségi vizsgát hogyan élte meg. A fiatal tanulmányait Miskolcon szeretné folytatni mérnökinformatikus szakon.

„Nagyon örülök, hogy a városnak ez a hozzáállása, hogy támogatják a diákoknak a továbbtanulását. Meg szeretném köszönni a rengeteg segítséget a szüleimnek, gimnáziumi tanáraimnak, ugyanis nagyon sokat segítettek a hat év alatt abban, hogy el tudjam érni sikeresen ezt az eredményt” - fogalmazott Polonkai Dávid.

A kiemelkedő tehetségek támogatása az önkormányzat számára nagyon fontos feladat, hiszen ezzel is szeretnék maradásra ösztönözni a fiatalokat.


110_0_t 110_1_t 110_2_t 110_3_t
110_4_t 110_5_t
Vissza