Silány minőség (képgalériával)2018. július 10. (kedd) 19:00 - Városnews/7109_0_300.jpgHanyag munka miatt elégedetlenkednek a Bolyki főúton élők. A városrészben több lépcsőházban is nyílászárókat cseréltek az Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet megbízásából a közelmúltban, de a lakók kifogásolták a megvalósítást. A kivitelezőnek másodszorra sem sikerült jól beépíteni az ablakokat. A munkát egyelőre a megrendelő sem vette át.

A Bolyki főút végén élők rengeteg problémát tapasztaltak a lépcsőházakba frissen beépített nyílászárók kapcsán. Elmondásuk szerint pár hete jelentek meg az ablakcserével foglalkozó cég képviselői, és hat lépcsőházban végeztek felújítást. Reggel érkeztek, este hatra már be is fejezték, pedig harminc lépcsőházablakot érintett a folyamat. A munka viszont hagyott kívánnivalót maga után. Levált szegőlécek, fordítva felhelyezett ablakelemek. Az Ózdi Városi Televízó stábját is ez a látvány fogadta az érintett területen. Csák Sándor a Bolyki főút 101-ben lakik, kétségeinek a legnagyobb közösségi portálon is hangot adott, emellett jelezte a gondokat az illetékesek felé is.

„Megjelentek a vállalkozó munkásai, és amint lehet látni vissza rakták a leszakadt szegőléceket itt is és a másik lépcsőházban is. Ennek nagyon örülünk, csak nem tudjuk, hogy meddig fog tartani, ugyanis azt tapasztaltuk, hogy nincs teljesen kipurhabozva és nincs alatta glettanyag, amihez a műanyag tulajdonképpen ragadna” - nyilatkozta Csák Sándor.

A javítás valóban nem tartott sokáig, hiszen még most is észlelhetőek a nem megfelelő kivitelezés nyomai. Egy másik tömbben ugyanez a helyzet, az itt lakók sem elégedettek a megvalósítással.

A munkát az Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet rendelte meg egy helyi vállalkozótól, mintegy kettőmillió-nyolcszázezer forint értékben, amely magába foglalta a régi fém portálüvegek kibontását, elszállítását, valamint az újak beszerelését.

„Június 28-án kaptuk azt az információt, hogy a munka el van végezve. Kijöttünk az elnök asszonnyal és a vállalkozóval, feltártuk neki ezeket a problémákat, amit a lakók és mi észleltünk az ablak beszerelése folyamán és a munka átadása után” - mondta Kovács Zoltán, az Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet műszaki vezetője.

Az összeg tartalmazza az anyag és a kivitelezés díját is, utóbbit viszont még nem fizették ki a cég részére, érthető okokból, emellett pedig fenntartják a jogot, hogy más vállalkozót kérnek fel a feladatok befejezésére.

Voltak akik, attól féltek, ha nem viszik nagyobb nyilvánosság elé aggályaikat, akkor elmarad a várt helyreállítás.

„Én úgy gondolom, hogy ha nem reklamálunk, akkor minden maradt volna a régiben, ki sem javítják, ki sem jönnek, hanem hagyták volna úgy, ahogyan van az egészet. Ezért van az, hogy reklamálni kell mindenért, ami szerintünk nem jó. Minden munkában van hiba, senki sem dolgozik tökéletesen, de ez kontár munka. Ez a munkavégzés egyenlő a nullával. Ráadásul olyan szemetet hagytak a lépcsőházban, hogy az emberek napokig takarítottak. Meg lehet látni a falakon milyen koszosak, kiégették a linóleumot, az ablakok mocskosak, ez borzasztó állapot” - fogalmazott Nemes Csaba.

A kivitelezőt a televízió szerkesztősége telefonon érte utol. A témához egyelőre nem volt hozzáfűznivalója, csupán csak annyit jegyzett meg, még három hét áll rendelkezésére, hogy kifogástalanul elvégezze a rábízott munkát. Az érintett lakótömbök lakástakarék alappal rendelkeznek, ebből finanszírozzák a rekonstrukciót, tehát emiatt nem terheli majd magasabb közös költség az itt élőket.


109_0_t 109_1_t 109_2_t 109_3_t
109_4_t 109_5_t 109_6_t 109_7_t
109_8_t 109_9_t 109_10_t 109_11_t
109_12_t
Vissza