Olimpiai reménységek (képgalériával)2018. július 9. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7108_0_300.jpgNégy ország legjobb utánpótlás korú súlyemelői mérték össze erejüket a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Magyar Súlyemelő Szövetség ugyanis az Ózdi Súlyemelő és Fitness Clubot bízta meg az Olimpiai Reménységek Versenyének megszervezésével. A magyar lányok az első, míg a fiúk a második helyen végeztek.

Ózd adott otthont a súlyemelő Olimpiai Reménységek Versenyének. A megmérettetést vetésforgószerűen, egymást évente váltva rendezik meg a visegrádi négyek. 2018-ban Magyarország volt a soros. A megnyitón az Ózdi Néptánc Egyesület mutatott be változatos koreográfiákat.

A résztvevőket Janiczak Dávid, városunk polgármestere köszöntötte. Elmondta, bízik abban, hogy sok olyan tehetség kerül majd ki a versenyzők közül a későbbiekben, aki az olimpián is képviselheti országát.

„Négy ország kiváló sportolói, ha kitűzik Ózd városát, hogy itt rendezzék meg versenyüket, akkor azt gondolom, hogy mindenképpen megtiszteltetés számunkra, hiszen bárhol máshol is megrendezhették volna. Nekünk nyilván van egy olyan nagyszerű súlyemelő klubunk is, akik országszerte és nemzetközileg is ismertek és népszerűek. Nekik is köszönhetjük ezt, Fodor Emesének és Fekete Józsefnek, hogy Ózd városában kerül megrendezésre ez a verseny. Bízom abban, hogy ez is városunk hírnevét öregbíti” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A viadal során a lengyel, szlovák, cseh és magyar fiatalokat különböző csoportokba sorsolták. Hazánk válogatottjába városunkból Dúl Ádám került be. Az ózdi fiatal szakításban 115, míg lökésben 140 kilogrammig jutott, ezzel a legeredményesebbnek bizonyult a magyarok közül.

„Nagyon sok tehetséget láttam versenybíróként, a jövőre nézve és nemcsak a magyarországi oldalon, hanem minden felvonultató ország részéről. Azt gondolom, ha ők innen megelégedetten távoznak, és mindent megtettünk ezért mind verseny rendezésben, mind infrastrukturális vonatkozásban, étkeztetésben és számos vonalon, akkor én leszek a legboldogabb” - mondta Fodor Emese, főszervező, első osztályú bíró.

Végül összesítésben a magyar lányok az első, míg a fúk a második helyen végeztek. A fiatalok számára ez egy nagyszerű felkészülési lehetőség volt, hiszen többen érdekeltek a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiai játékokon.


108_0_t 108_1_t 108_2_t 108_3_t
108_4_t 108_5_t 108_6_t 108_7_t
108_8_t
Vissza