Fokozott figyelem2018. július 8. (vasárnap) 18:41 - Rendőrségnews/7105_0_300.jpgCsak ezen a hétvégén tíz személyi sérüléssel járó közúti baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az egyik szerencsétlenségnél pedig három ember vesztette életét.

Ózdon alig pár nappal ezelőtt ütöttek el egy asszonyt az egyik legforgalmasabb kereszteződésben. Az autósok sokszor elfelejtik, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok a legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői a forgalomnak. Annak érdekében, hogy városunkban minimalizálódjanak az ilyen jellegű ütközések, az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai különös figyelmet fordítanak a gyalogosok és a kerékpárosok védelmére. Fontos ugyanakkor kiemelni azt is, hogyha valaki nem megfelelő módon vagy helyen kel át az úttesten, nem minden esetben ő lesz a védett személy.

„Kollégáim feladatuk ellátása során nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpárosok, illetve a gyalogosok védelmére. A kerékpárosok figyelmét felhívják a láthatósági mellény, valamint a biciklizés közben használatos védőfelszerelések viselésére. A gyalogátkelőhelyek környékén tartott ellenőrzések alkalmával pedig az áthaladó személyeknek elmondják, hogy körültekintően keljenek át a zebrán” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Vissza