Kitört fák (képgalériával)2018. július 6. (péntek) 19:00 - Városnews/7100_0_300.jpgNégy fiatal ezüst juharfát törtek ki a Bolyki főúton ismeretlenek. Városunk lakóit is felháborították a történtek. Az eset nem egyedülálló, ugyanis az elmúlt időszakban Táblában tizenkettőt szaggattak ki a földből a vandálok. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai minden esetben rendőrségi feljelentést tesznek, emellett pedig igyekeznek a kárt szenvedett példányokat pótolni.

A Bolyki főút elején lévő házak ablakából készült képeket a legnagyobb közösségi portálon posztolták az ott élők. A bejegyzésekben felháborodásukat fejezték ki, hiszen a Városi Stadion előtti szakaszon négy darab ezüst juharfát törtek derékba ismeretlen tettesek. A vandalizmust ma az erre járók sem hagyták szó nélkül. Schuller Ferencné is meglepődve tapasztalta a történteket.

„Itt, ahogy jöttem a járda mellett felháborított, amikor ezeket a fákat megláttam, hogy ki vannak tördelve, és ez nagyon felzaklatott. Úgy látom, hogy ez másoknak is zavaró, hiszen ezek a fák azért vannak, hogy pótolják az öreg fákat, nem azért, hogy vandalizmus áldozatai legyenek. Ez felháborító, hogy Ózd városát széppé és jobbá akarják tenni, és mások közben ilyen rongálásokat csinálnak” - nyilatkozta Schuller Ferencné.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai tavasszal több fát is kivágtak ezen a részen a lakosság kérésére, hiszen a lombokon már nem szűrődött át megfelelően a lámpák fénye, ezért éjszaka balesetveszélyes volt erre közlekedni. Az akkor kifűrészelt példányok helyett újakat telepítettek.

„Mi azt szeretnénk, ha a kivágott fák helyére, egyrészt új fákat ültethetnénk, és meg tudnánk óvni ezeket a fiatal facsemetéket. Hiszen minimum 5000 forint ezeknek a darabára, plusz a szállítási költség, a beültetés, a locsolás és ápolás költsége. Nagyon sokat fáradozunk azon, hogy ápolva legyenek ezek a fák, hogy fejlődhessenek. Így is nagyon sok az időjárás áldozatául esik, hiszen akkora kapacitásunk nincs, hogy minden fát, mindig rendszeresen locsoljunk, de igyekszünk azért még délutános műszakban is ezt megtenni” - mondta Bóta József, az  Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

A vandalizmus ilyen formája az elmúlt időszakban városunk más területeit is érintette. A táblai csomópont környékén két hete hatot, múlt héten pedig tizenkét juhart húztak ki a földből ismeretlenek. Az ÓVI munkatársai igyekeztek visszahelyezni és locsolni őket, de hogy túlélik e a megpróbáltatást az már kétséges, hiszen a nyári időszakban nagyon megviseli a fákat az újraültetés, illetve amikor kiszaggatták őket a gyökereik is megsérültek. A Bolyki főúti példányokat ősszel pótolják. Mivel szándékos károkozásról van szó, minden esetben rendőrségi feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.


100_0_t 100_1_t 100_2_t 100_3_t
100_4_t 100_5_t 100_6_t 100_7_t
100_8_t 100_9_t 100_10_t 100_11_t
100_12_t
Vissza