Javuló helyzet (képgalériával)2018. július 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7096_0_300.jpgÚj parkolóhelyekkel gazdagodik a Vasvár út. Régóta fennálló probléma az autók megfelelő elhelyezése a belváros térségében, ám hamarosan ez a helyzet valamelyest javulni fog. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai megkezdték a földmunkák elvégzését, gondosan ügyelve arra, hogy egyetlen ott futó nagyfeszültségű vezetéket se sértsenek meg.

Múlt csütörtökön Zsuponyó Anett, a terület képviselője tekintette meg az érintett szakaszt Dubovinszky Lászlóval, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetőjével. Sarkalatos kérdés a parkolóhelyek száma a belvárosban, ezért ferde parkolók kialakítására 423 ezer forintot különítettek el a városrehabilitációs keretből. Ma már táblákkal jelezték az arra járóknak, hogy elkezdődött a kivitelezés, és a földet munkagépek segítségével távolítják el.

„Régi probléma, hogy ebben a három épületben élők nem tudnak hol parkolni. Ezért céloztuk meg, hogy valamelyest enyhítsünk ezen a gondon. Itt a padkát leszedjük, alábetonozunk, és egy aszfaltos parkolót fogunk kialakítani. Ez csak úgy lehetséges, hogy ez az út egyirányúsítva lesz” - nyilatkozta Dubovinszky László, az  Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Amint végeznek a szakemberek, csak a Meggyes felé hajthatnak majd ki az autósok. Több magasfeszültségű vezeték is húzódik az érintett szakaszon, ezért nagyon figyelmesnek kell lenniük az ÓVI munkatársainak. Annak érdekében, hogy véletlenül se tegyenek kárt a kábelekben, előzetesen kutatóárkokat ástak. Az itt élők is pozitívan fogadták a változást.

„Nagyon jó lesz, főleg azért mert egyirányúsítani fogják az utat. Itt nagyobb forgalom van sokszor, mint a főúton. Szóval itt áldatlan állapotok uralkodtak” - mondta Molnár Lajos.

Magyarországon egy szabvány parkolóhely minimum 2,5x5 méteres. A tervek szerint a Vasvár út 29-31. közötti szakaszon 15-16 új kocsibeállót létesítenek a szakemberek.


096_0_t 096_1_t 096_2_t 096_3_t
096_4_t 096_5_t 096_6_t
Vissza