Nyert a Vasvár (képgalériával)2018. július 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7095_0_300.jpgKözel húszezer szavazattal a Vasvár Úti Általános Iskola alapítványa nyerte az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatát. A vállalat negyedik alkalommal hirdette meg az akciót a Magyar Adományozói Fórummal közösen, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a térségben. Az intézmény képviselői ma vették át a négyszázezer forintos támogatást jelképező táblát. A pénzből egy komplett színdarab készül, amelyhez az eszközöket is a gyerekek állítják majd elő kreatív foglalkozások keretében.

2018-ban negyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” című pályázatot az egyik áruházlánc a Magyar Adományozói Fórummal közösen. A felhívásra március huszonkilencedikéig jelentkezhettek a helyi civil szervezetek több kategóriában. Egy előzetes elbírálást követően a szervezők minden áruházban a vásárlókra bízták a döntés jogát, szavazni ugyanis a pénztárnál való fizetéskor átvett zsetonokkal az üzlet bejáratánál kihelyezett gyűjtőponton lehetett.

„A legnagyobb újítás ebben a fordulóban azt gondolom az volt, hogy nemcsak az első helyezett, vagyis a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetet díjaztuk, hanem mind a három szavazati szakaszba jutott szervezet kapott támogatást. A beérkezett zsetonok számának függvényében az első helyezett négyszáz, a második helyezett kétszáz, a harmadik helyezett százezer forint támogatásban részesült” - mondta Varga Eszter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. média kapcsolatokért felelős menedzsere.

Most a Vasvár Úti Általános Iskola Fejlesztéséért Alapítvány pályázata nyerte el leginkább a térségben élők tetszését, közel húszezer szavazattal ők zártak az élen. Az intézmény képviselői ma vették át a támogatást jelképező táblát, és emellett egy ajándékcsomagot is kaptak az áruház igazgatójától. Az intézményben a színjátszó szakkör több éves múltra tekint vissza, nyereményüket is ehhez kapcsolódva használják fel. Úgy gondolták, hogy ez az összeg nagyon sokat segítene egy új darab megalkotásában, amelyet majd később bemutatnának szélesebb körben is.

„Úgy tervezzük, hogy elsősorban a Vasvár Úti Általános Iskola aulájában a szülőknek és gyerekeknek adnánk elő. Ők is nagyon sokat dolgoztak azon, hogy ennyi szavazatot összegyűjtsünk, de tervezzük a város nagyobb közönségének is előadni ezt a darabot” - fogalmazott Kozupné Tóth Bianka, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

A második helyezett a Kazincbarcikai Boszi Rekreációs Egészségfejlesztő Egyesület lett több mint tizennégyezer vokssal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület tagjai állhattak fel, ők is tízezer feletti szavazattal büszkélkedhetnek. Hét községben már 2013 óta működik egy úgynevezett közösségi kert, ahol főleg gyerekek tevékenykednek, a szervezet célja az egészséges életmódra nevelés már fiatal korban.

„Vásárolunk egy indukciós főzőlapot, amely nagyon megkönnyíti ezeknek a közösségi főzéseknek a lebonyolítását. Szeretnénk jó néhány ilyen közösségi programot csinálni, amelyhez az alapanyagokat szintén ebből a pénzből szeretnénk megvásárolni. A rendezvényt mindig meghirdetjük facebook-oldalunkon, hiszen ehhez csatlakozhat bárki, akit érdekel, hogy milyen finom ételeket lehet készíteni zöldségekből”  - nyilatkozta Freeman Andrea, a Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület projekt koordinátora.

A program egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Idén országosan 344 alapítvány pályázott 58 körzetben. A vásárlók közel hárommillió szavazatot adtak le. Az akció keretében végül 168 kezdeményezést támogattak a szervezők. Idén összevonták a kazincbarcikai és ózdi körzetet, ebben a térségben összesen 44.000 zseton került a gyűjtőpontokra.


095_0_t 095_1_t 095_2_t 095_3_t
095_4_t 095_5_t 095_6_t 095_7_t
095_8_t 095_9_t 095_10_t 095_11_t
095_12_t
Vissza