Életét vesztette (képgalériával)2018. július 4. (szerda) 19:00 - Városnews/7093_0_300.jpgLakástűzben vesztette életét egy férfi tegnap este. A Zrínyi úton álló ingatlan pincelakása egyelőre ismeretlen okok miatt gyulladt ki. Információink szerint más nem tartózkodott a házban, amely egyébként lakatlan. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Ember magasságú gaz, betört vagy üveg nélküli ablakok, rozsdás kerítés. Elhagyatottnak tűnő hely. Ez az a ház, amelyben tragédia történt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tűz pontosan mikor és mitől ütött ki. Bár az ingatlanban nem él életvitelszerűen senki, tegnap este mégis tartózkodott ott egy férfi, aki a tűzben életét vesztette. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság dolgozói a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek.

„A tegnapi nap folyamán 20 óra 55 perckor kaptuk a jelzést, miszerint a Zrínyi úton lévő családi ház pincéjében tűz ütött ki. Két egységünk vonult a helyszínre. Ott egy darab D-sugárral, azaz vízsugárral avatkoztunk be. A tűzoltás közben kiderült, hogy egy férfi életét vesztette. A tűzesettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Információink szerint a házba sem gáz, sem villany nincs bekötve, így azt ki lehet zárni, hogy zárlat vagy gázrobbanás okozta volna a szerencsétlenséget. A pincelakásban nem sok tárgy volt az eset idején, valószínűleg ezért, és a tűzoltók gyors reagálása miatt nem terjedt tovább a tűz. Most már csak a falon lévő füst- és koromnyomok árulkodnak arról, hogy itt tegnap este gyors beavatkozásra volt szükség.

Lakástüzet égve felejtett gyertya vagy el nem oltott cigarettacsikk is okozhat. Az ilyen jellegű szerencsétlenségeknél az elsődleges halálok általában a füstmérgezés, hiszen ha akár tíz percre is elbóbiskolunk, nem vesszük észre, ha valami kigyullad. Fontos, hogy alvás vagy pihenés előtt minden égő tárgyat oltsunk el a lakásban.


093_0_t 093_1_t 093_2_t 093_3_t
093_4_t 093_5_t
Vissza