Szükséges fejlesztés (képgalériával)2018. július 4. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7092_0_300.jpgAz Újváros Téri Óvoda konyhájának felújítására pályázik a város. Erről ma reggeli ülésén, egyhangú döntéssel határozott a képviselő-testület. Az intézményben a főzést segítő eszközök jelentős része már elhasználódott. A forrás nemcsak ezek cseréjét, hanem a konyhai helyiségek teljes felújítását és akadálymentesítését is fedezné, mintegy 31 millió forint értékben.

Az intézménynek otthont adó épület 1979-ben épült, és bár azóta időről időre voltak felújítások, fejlesztések, az elmúlt közel négy évtized nem múlt el nyomtalanul. A konyha és a kiszolgáló helyiségek felszerelése már elöregedett, elhasználódott, a közeljövőben szükség lenne azok cseréjére, többek között új munkaasztalok, lábasok, fazekak és sütők beszerzésére. A nehézségek ellenére az intézmény minden előírásnak megfelelően készíti az egészséges ételeket a gyerekek számára.

„Mivel óvodánk negyvenéves, és a konyhánk is az eredeti állapotban van, teljes korszerűsítésre van szükség. Igaz, hogy minden évben elvégezzük a kötelező karbantartási munkálatokat, az ételünk pedig minőségileg kifogásolhatatlan, de az új törvényi rendelkezéseknek megfelelve eszközkorszerűsítésre, technikai felszerelésekre, és az itt dolgozók munkakörülményeinek javítására is szükség van” - mondta Binder-Pap Gabriella, az Újváros Téri Óvoda intézményvezetője.

Az óvoda konyhájának fejlesztése városunk önkormányzata számára is fontos. A képviselő-testület ma délelőtti, rendkívüli tanácskozásán egyetlen napirendi pontként egy pályázati lehetőséget vitatott meg. Az intézményi gyermekétkeztetés támogatására vonatkozó minisztériumi kiírás komoly segítséget nyújtana a szükséges munkálatok elvégzéséhez és eszközök beszerzéséhez. A közel 31 millió forintos teljes költségből mintegy 26-ot tenne ki a pályázati forrás, a további mintegy ötmilliót az önkormányzat önerőként tenné hozzá.

„Az Újváros Téri Óvoda konyháját próbáljuk ebből a pályázati forrásból felújítani. A szükséges önerőt a pályázati céltartalékból tudjuk biztosítani. Az előző években is pályáztunk, bízunk benne, hogy ezúttal sikerrel járunk, és megvalósulhat az a fejlesztés, amire igen nagy szükség van ebben az óvodában” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A pályázat benyújtásáról szóló előterjesztést vita nélkül, egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület. A beérkező anyagokat idén október elsején bírálják el, a végső döntést a nemzetgazdasági miniszter hozza meg. Amennyiben sikerrel jár az Újváros Téri Óvoda pályázata, az infrastrukturális fejlesztés és az akadálymentesítés 2019. december 31-ig valósul meg.


092_0_t 092_1_t 092_2_t 092_3_t
092_4_t 092_5_t 092_6_t 092_7_t
092_8_t 092_9_t 092_10_t 092_11_t
092_12_t 092_13_t
Vissza