Angol nyelven (képgalériával)2018. július 4. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7090_0_300.jpgAngol nyelvi tábornak ad otthont a hódoscsépányi Hossó Szabadidő és Lovasudvar a héten. A város egyik nyelviskolája minden évben indít nyári kurzusokat azoknak a gyerekeknek, akik kezdő vagy haladó szinten ismerkednek az angollal. Idén már tizedik alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy a résztvevők kötetlen formában, hasznos nyelvi ismereteket szerezve töltsenek el egy tábori hetet.

Tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg az egyik helyi nyelviskola képviselőiben a tábor gondolata. Először szerényebb keretek közt, az iskola falain belül zajlottak a kurzusok, de a megnövekedett létszám miatt néhány éve tanyasi környezetben tanulhatnak a fiatalok, nyaranta két hétig. Idén a legfiatalabb résztvevő 6, míg a legidősebb 12 éves, ami összeköti őket, hogy mindannyian gazdagítani szeretnék idegennyelvi ismereteiket.

„Minél korábban kezdjük a nyelvtanulást annál hatékonyabb, hiszen a gyerekek ilyenkor még csak játékként fogják fel a tanulást, egyáltalán nem kényszer számukra. Ennek az a lényege, hogy minél többet beszéltetjük őket és ezt nagyon élvezik. Egymás szavába vágva használják az angol nyelvet. Ez sokat segít nekik majd az iskolában is, és az a tapasztalat, hogy nemcsak a nyelv tanulás terén, hanem a többi tantárgyban is kiemelkedően teljesítenek ezek a gyerekek” - nyilatkozta Neal Andrea, táborvezető.

A szókincs bővítése mellett kötetlenebb foglalkozások is vannak. A lényeg, hogy játék közben észrevétlenül szívják magukba az idegen nyelvet, és bátrabban merjék azt használni.

„Már ötéves korom óta járok ide, most nyolcéves vagyok. Szoktunk kézműveskedni, sokat tanulunk angolul és szoktunk medencézni is. Vannak állatok is. Nagyon jó, mert mindent csinálunk. Én szoktam még külön járni angolra, de másodikban már fogjuk tanulni és én alig várom” - mondta Szabados Szonja.

Ma volt olyan csoport, akik éppen angol nyelvű társasjátékkal szórakoztak, addig a lányok egy másik asztalnál muffint készítettek. Ronyecz Anna már másodszor vesz részt a tanfolyamon. Határozott elképzelése van a jövőjével kapcsolatban.

„Nekem a kedvencem amikor sütögetünk. Az angol tanulást azért tartom fontosnak, mert ezt tovább tudom fejleszteni, és majd más országokban is tudom alkalmazni” - fogalmazott Ronyecz Anna.

Jelenleg húsz fiatal vendégeskedik a tanyán, akik többsége ózdi, de Gyöngyösről, Kazincbarcikáról, Edelényből és Egerből is érkeztek már résztvevők. Az ötnapos táborban reggel nyolctól délután négyig zajlanak foglalkozások. A napi menetrend része a mondókák elsajátítása is, ugyanis pénteken egy mesejátékot mutatnak majd be szüleiknek a gyerekek, természetesen angol nyelven előadva.


090_0_t 090_1_t 090_2_t 090_3_t
090_4_t 090_5_t 090_6_t 090_7_t
090_8_t 090_9_t 090_10_t 090_11_t
090_12_t
Vissza