Hasznos időtöltés (képgalériával)2018. július 3. (kedd) 19:00 - Városnews/7088_0_300.jpgHétfőn kezdődött el a nyári diákmunka program első turnusa. A tanulók négy héten keresztül, napi hat órában dolgoznak városunk önkormányzati fenntartású intézményeiben. Júliusban és augusztusban összesen 192 fiatalt tudnak foglalkoztatni.

Hétfőtől elindult a nyári diákmunka városunkban is. Ennek keretében a fiatalok négy héten keresztül kereshetnek zsebpénzt maguknak. A program koordinátorai idén is törekedtek arra, hogy az iskolások érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelő területen tevékenykedhessenek. Egy csapat például az Árpád vezér út térségében festett kerítést.

„A diákoknál más és más anyagi helyzet áll fönn. Azt gondolom, hogy aki kihasználja ezt a lehetőséget az azért jelentkezett, mert szüksége van a zsebpénzre. Van olyan fiatal is, aki azért jött el, mert a szeptemberi iskolakezdéskor szeretne pluszban hozzájárulni a családi költségvetéshez. Plusz alapvetően szereznek egy kis tapasztalatot is” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A Városi Könyvtárban is diákok segédkeznek. Éppen nagy munka zajlik, hiszen nyolc évente ellenőrizni kell az állományt, vagyis a több mint százezer könyvet egyesével célszerű adminisztrálni. A feladat valamelyest monoton, ám Petróczy Tifani élvezi az itt eltöltött időt.

„Szeretnék pénzt keresni a nyáron. Emellett nagyon érdekel a könyvtár és nagyon örültem, hogy találtam olyan munkát, ami beletartozik az érdeklődési körömbe” - mondta Petróczy Tifani.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Bulcsú úti intézményi egységéhez is érkezett munkaerő. A fiatalok itt kisebb karbantartási teendőket látnak el. Az Ózdi Városi Televízió dolgozói nagy hangsúlyt fektetnek a múlt megőrzésére. Az archiválási feladatokat a szerkesztőségben július 31-ig szintén egy diák végzi. Milasán Dominik már tavaly is erősítette az ÓVTV csapatát.


088_0_t 088_1_t 088_2_t 088_3_t
088_4_t 088_5_t 088_6_t 088_7_t
Vissza