Aszfalt és árok (képgalériával)2018. július 3. (kedd) 19:00 - Városnews/7087_0_300.jpgA Széchenyi István utcában és a Bolyki főút egyik mellékutcájában is karbantartási munkálatok zajlanak a napokban, de a lakosság a város más pontjain is találkozhat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársaival. A cég a helyiek érdekeit és kényelmét szem előtt tartva azon dolgozik, hogy településünk élhetőbb legyen.

A múlt héten az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egy, a Széchenyi István utcában futó árok kibélelésén dolgoztak. A betonelemeket a növényzet eltávolítása után helyezték el a vízelvezetőben, így a későbbiekben kisebb lesz az esélye annak, hogy az újonnan elkészült árkot felverje a gaz.

„Ez egy tizenhét méter hosszú szakasz, ehhez harmincnégy darab félméteres mederelemet használtunk fel, valamint egy kis betont és némi aljzatanyagot. Ezt azért csináltuk meg, mert ez egy nagyon talajvizes terület. Lakossági bejelentést kaptunk, miszerint állandóan megáll itt a víz, és bealgásodik, bebüdösödik. Azért ezt a szakaszt csináltuk meg, mert ez itt a mélypont” - mondta Dubovinszky László, az  Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Ahogy az ÓVI dolgozói már többször is hangsúlyozták, a lakossági bejelentéseket minden esetben fogadják, és minden esetben kivizsgálják. Igaz, jelenleg is emberhiánnyal küzdenek, de előbb-utóbb sor kerül a beérkezett problémák megoldására. Városunk több pontján is folyamatosan zajlanak a munkálatok.

A Bolyki főút 181. mellett fekvő mezőgazdasági út bevezető szakaszán holnap is dolgozni fognak az ÓVI munkatársai. Várhatóan még 10-12 tonnányi aszfaltot terítenek majd szét a területen. A felújítási programok között szerepel a Zsolt vezér úti lépcső rendbehozatala is, ezt a tervek szerint jövő héten kezdik el.


087_0_t 087_1_t 087_2_t 087_3_t
087_4_t 087_5_t 087_6_t 087_7_t
Vissza