Kellemetlen alkotás (képgalériával)2018. július 3. (kedd) 19:00 - Városnews/7086_0_300.jpgIsmeretlen tettes rongált meg egy kapucsengőt a Vasvár úton. A panelház lakói a legnagyobb közösségi portál egyik csoportjába töltöttek fel fotókat az épület csengőjéről, amelyet a napokban valaki ismeretlen eredetű ürülékkel kent be. Ennél a tömbnél nem ez volt az első ilyen eset.

Ismeretlen tettesek a kora reggeli órákban ürülékkel kentek be egy kapucsengőt a Vasvár úton. Az épületben gyerekek és idősek is élnek. Az ilyenfajta rongálás nem csak esztétikailag kellemetlen, de súlyos betegségeket is terjeszthet. Helyszínen szerzett információink szerint az épület környéke és a mellette található játszótér a rongálók, hajléktalanok és ittas személyek közkedvelt területe. A panelházban élők közül sokakban megrökönyödést váltott ki a tett.

„Egymásra nem figyelnek az emberek, és megpróbálnak másokat bosszantani a mindennapokban” - mondta Varga Józsefné.

„Csak annyit tudok róla mondani, hogy jött a fiam haza valahonnan, és mondta, hogy ne menjek sehová, mert úgy össze van kenve a kapucsengő, nem tudok bejutni a házba. Ugyanis nincs kulcsom a lenti kapuhoz, így oldalt szoktam bejönni” - nyilatkozta Tóth Kálmánné.

Korábban volt olyan eset is, amikor az éjszaka közepén randalírozók becsengettek a lakókhoz, úgy, hogy egy gyufaszál felhasználásával folyamatosan nyomva tartották a gombokat. Ezzel hosszú időre megzavarták az alvók nyugalmát. A Városi Rendészet munkatársai azt tanácsolják az ott élőknek, hogy a lehetőségükhöz mérten szereltessenek fel kamerákat az épület bejárataihoz közel, így a későbbiekben megelőzhető lenne a baj.

„Ezt a fekáliát úgy keni ki, vagy úgy megy oda, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat kelt, akár egy garázdaság szabálysértése is megvalósulhat. Amennyiben ez nem történik meg, lehet belőle rongálás, ha úgy rongálja meg, hogy a helyreállítás költségekkel járna. Illetve, ha még rongálás sem valósul meg, akkor azt gondolom, hogy az birtokháborítás. Hiszen ez a kapucsengő a lakóknak a közös tulajdonában van” - fogalmazott Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

A garázdaságot és a rongálást a törvény bünteti. Ezek elzárással és pénzbírsággal is sújthatók. Sajnos nem ez volt az első ilyen eset. Információink szerint az ismeretlen elkövető három, egymást követő nap újra kellemetlenséget okozott az itt lakóknak.


086_0_t 086_1_t
Vissza