Ízletes vacsora (képgalériával)2018. július 2. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/7080_0_300.jpgÖkumenikus lecsópartit tartottak a görögkatolikus parókián. A városunkban jelenlévő történelmi egyházak képviselői már második alkalommal vettek részt a közösségkovácsoló programon. A szervezők nemcsak ízletes vacsorával, hanem élőzenével is kedveskedtek a híveknek.

Több egyházközség hívei gyűltek össze a görögkatolikus parókia ökumenikus lecsópartiján. Idén 75. évfordulóját ünnepli az ózdi görögkatolikus egyházközség, amelynek tagjai nagy hangsúlyt fektetnek a közösségápolásra. Most másodszor rendezték meg ezt a programot. Az eseményen megjelentek a református, az evangélikus és a római katolikus egyház hívei is.

„Célunk az, hogy megismerjük egymást még jobban. Ne csak februárban az ökumenikus imahéten találkozzunk, és mindenki a hét folyamán megfeledkezzen a másikról, hanem alkalmat és lehetőséget biztosítsunk arra, hogy egymást jobban megismerve, egymás értékeit felfedezve valóban építőivé váljunk, akár saját egyházközösségünknek, akár ennek a városnak” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

A parókia udvarán két üstben rotyogott a lecsó, amelyet a két szakács és segítőik felügyeltek. A konyhafőnökök a lecsó több fajtáját is elkészítették különböző ízvilággal.

„Az alapanyag egyik része a szalonna, amely a farsangi disznóvágásunkból maradt meg, ez ment a lecsó alapjához. A paprika és a paradicsom már csak emelte a színvonalat” - nyilatkozta Bodnár János.

„Tojásos lecsó is készül még külön, kinek igénye szerint külön hozzákeverve a tojást. Mind a két kondérban természetesen más-más íze van az elkészített lecsóknak, de a végén már összekevertük őket, hogy ne tudják melyik milyen. Szerintem nagyon finom lett mind a kettő, ízlik a vendégeknek” - fogalmazott Kovács László.

Az asztaloknál családias légkör alakult ki. Mielőtt elfogyasztották volna a vacsorát, közösen imádkoztak Istenhez. A lecsópartin fiatalok és idősek egyaránt részt vettek.

„Nagyon finom volt az étel. Főleg azért mert itt ilyen körben fogyasztottuk és az együttlétünkért Övé a hála” - mondta Füsti Jánosné.

Az ízletes vacsora mellé élőzenével is kedveskedtek a szervezők. Varga Lajos tangóharmonikán játszott a vendégeknek, Bodnár Dániel parókus pedig a lecsóhoz kapcsolódó kvízzel is készült.


080_0_t 080_1_t 080_2_t 080_3_t
080_4_t 080_5_t 080_6_t 080_7_t
080_8_t 080_9_t 080_10_t
Vissza