Történelmi olvasótábor (képgalériával)2018. június 29. (péntek) 19:00 - Városnews/7076_0_300.jpgHarmincadik alkalommal rendezte meg „Tarkaforgó” elnevezésű olvasótáborát az Ózdi Városi Könyvtár. Az egyhetes programsorozattal elsősorban azokat a gyerekeket szólítják meg, akik szeretnek olvasni, és nyitottak tudásuk bővítésére. Az ötnapos turnusnak most Mátyás király élete volt a fő témája. A könyvtári házi táborban a résztvevők játékos formában, informatív módon szerezhettek élményeket.

„Tarkaforgó” néven zajlott ezen a héten a Városi Könyvtár olvasótábora, immár harmincadik alkalommal. Mint ahogy a cím is sejteti, most is egy érdekes téma felé fordultak a fiatalok. Idén Mátyás király került a középpontba. Közelebbről megismerhették egykori uralkodónk életét. A szervezők az egyhetes programsorozattal elsősorban azokat a gyerekeket szólítják meg, akik szeretnek olvasni, és nyitottak tudásuk bővítésére. Az Árpád Vezért Úti Fiókkönyvtárban négy fantázianevet viselő csapat mérhette össze tudását interaktív, játékos feladatokkal.

„A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy könyvekben kell utána nézniük a gyerekeknek dolgoknak, könyvekben találják meg a helyes válaszokat. Használják is a könyveket itt közben. Tulajdonképpen úgy tanulgatunk, hogy észre sem veszik a gyerekek. Nagyon sok tudás és információ birtokába jutottak a hét folyamán” - mondta Császár Éva, az ÓMI Városi Könyvtár gyerekkönyvtárosa.

A turnus ideje alatt bővült a gyerekek tudása, hasznos ismereteket, új barátokat szereztek, és rengeteg élménnyel lettek gazdagabbak. Volt, aki először volt olvasótáborban, és akadt olyan fiatal is, aki már hosszú évek óta visszajár. Sallai Alexandra már nyolcadik alkalommal vett részt ezen az egyhetes programon.

„Mivel ez az év Mátyás király megkoronázásának 560. és születésének 575. évfordulója, ezért nagyrészt ő volt téma, és vele kapcsolatos feladatokat kellett csinálnunk” - nyilatkozta Sallai Alexandra.

„Még új vagyok itt a könyvtárban, és sok dolgot tanultam itt. Meg még nem is hallottam, hogy mi történt Mátyás király testvérével, és hogy az édesapja hogyan halt meg” - mondta Burka Gréta.

Az idei olvasótáborba a szervezők elsősorban tíz év fölötti gyerekeket vártak, akik koruknak megfelelő feladatokat kaptak. Az egyhetes együttlét menetrendjében mindig szerepelnek szabadtéri programok is, így a fiatalok ellátogattak több olyan helyszínre, ahol Mátyás király valaha megfordulhatott. A hétvégén két napra Visegrádra utazott a csoport, ott mélyültek el a középkor világában.


Képek forrása: Kovács Adrienn 

076_0_t 076_1_t 076_2_t 076_3_t
076_4_t 076_5_t 076_6_t 076_7_t
076_8_t 076_9_t 076_10_t 076_11_t
076_12_t 076_13_t 076_14_t
Vissza