Ismét vandalizmus? (képgalériával)2018. június 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7073_0_300.jpgMár körbekerítették azt a Béke-telepi aknát, amelynek fedele összetörve hever egy több méter mély gödör tetején. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény nemsokára elkészítteti a beton takarót, így várhatóan jövő hét közepére megszűnik a balesetveszély is. Az ÓVI műszaki vezetője szerint akár vandalizmusról is szó lehet.

Néhány napja felkerült egy bejegyzés a legnagyobb közösségi oldal egyik csoportjába, miszerint a Béke-telepen egy akna fedele darabokra tört. Amellett, hogy maga a gödör több méter mély, és így már önmagában is balesetveszélyes, egy játszótér közvetlen közelében helyezkedik el. Ez még több okot szolgáltat arra, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kezelésében álló területen minél hamarabb rendezettek legyenek a viszonyok. Ennek érdekében már körbekerítették a szóban forgó aknát.

„Ma elkezdünk csinálni egy új fedlapot, ez körülbelül négy-öt nap mire elkészül, aztán ráhelyezzük. Meg szeretnénk kérni a lakosságot, hogy ha ilyen hiányosságokat tapasztalnak, akkor ne a facebookon és egyéb közösségi oldalakon osszák meg az észrevételeiket, hanem az elérhetőségeinket minket értesítsenek, mert nálunk nincs ember arra, hogy a közösségi oldalakat állandóan figyelje” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A 06-48/471-422-es telefonszámon a lakosság értesítheti az Ózdi Városüzemeltető Intézményt, ha hasonló problémával szembesül. Ahogy Dubovinszky László műszaki vezető elmondta, a fedlap várhatóan jövő hét közepén kerül majd rá az aknára, ennyi idő kell ugyanis a betonnak, amíg teljesen megszilárdul, és biztonságosan kihelyezhető lesz. Addig is óvatosságra int mindenkit, aki a gödör környékén jár-kel.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy szándékos vagy véletlen károkozás történt-e, azt azonban mindenképpen érdemes észben tartani, hogy a rongálást a törvény bünteti. Annak mértékétől függően akár tíz év szabadságvesztéssel is sújtható.


073_0_t 073_1_t 073_2_t 073_3_t
073_4_t
Vissza