Mosolygós pillanatok (képgalériával)2018. június 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7072_0_300.jpgMa ismét virágba borult városunk a helyi virágkötők keze nyomán. A szakma képviselői idén is csatlakoztak a „Virággal egy mosolyért” elnevezésű országos kezdeményezéshez. Ilyenkor színes kreációk ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani a szervezők, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban, de foglalkozásuk népszerűsítése is fontos feladat.

Ózd idén is felkerült a Virággal egy mosolyért, avagy virágkötők egy ország mosolyáért esemény térképére. Hazánkban a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete az egyik nagybani virágpiaccal együttműködve indította útjára a mozgalmat. Városunkból három virágüzlet is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amely világszerte is igen népszerű.

„A virágkötők szeretnék, ha minél népszerűbb lenne a virágvásárlás, és nemcsak arra szorítkoznának az emberek, hogy csak kimondottan valamilyen alkalomra, hanem csak úgy spontán is vigyenek haza virágot, hiszen annyira feldobja az embert, ha szép virág van odahaza. Mi is úgy döntöttünk, mint minden évben, hogy csatlakozunk ehhez az akcióhoz. Most minden erőbedobással azon dolgozunk, hogy készítsük ezeket a kis alkotásokat” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt üzletvezetője.

Ilyenkor a közterületeken országszerte több ezer csokrot helyeznek el a szakma képviselői, amelyeket bárki ingyen hazavihet magával. A kezdeményezés egyik legfontosabb célja, hogy aki talál egyet, az örömét lelje benne. A Faluban található üzlet tulajdonosa rendhagyó módon személyesen adta át az egyik színes kreációt egy gyanútlan járókelőnek.

„Nekem zöldek vannak főleg az ablakban, mivel kicsit sötét a szoba. Kint vannak muskátlik, nagyon szépek, nagyon szeretem őket. Régi parasztházban lakom és ez része, dísze a háznak” - nyilatkozta Bakai Beáta.

Ma a város virágkötőivel karöltve a városi televízió stábja is kivette a részét a feladatokból, úgynevezett mosoly angyalként kaptak szerepet a mozgalomban, így ők is kihelyeztek néhány kreációt Ózdon. A virágok sok ember szívéhez közel állnak, így az öröm és a boldogság nem maradt el.

„Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a virágot. Láttam, hogy vannak ilyen virágok szanaszét a városban, de nem gondoltam volna, hogy pont én találok meg egyet. Viszem haza a többi közé, és remélem majd jól érzi magát” - fogalmazott Gulyás Katalin.

Ma a városban érdemes volt nyitott szemmel járni. Szinte minden területen találkozhattunk virágcsokorral. A pár éve útjára indított kezdeményezés városunk lakói számára még újdonságnak számított, de az üzenetét mindenki boldogan fogadta.

„Azt gondolom, hogy ezek az apró figyelmességek mindenki számára fontosak, és igazából a lelkünknek is jót tesz, valóban mosolyt csal az ember arcára” - mondta Laczka Rita.

A kampányban a mosolyon túl természetesen a szakma népszerűsítése is fontos feladat. A kompozíciókhoz csatolt kis kártyákon az aktuális bolt elérhetőségei szerepelnek, ahová egy olyan fotót várnak a készítők, amelyen a csokor is látszódik. Információink szerint ma több mint hetven kompozíció talált új és persze mosolygós gazdára az ózdi virágkötők keze nyomán.


072_0_t 072_1_t 072_2_t 072_3_t
072_4_t 072_5_t 072_6_t 072_7_t
072_8_t 072_9_t 072_10_t 072_11_t
072_12_t 072_13_t 072_14_t
Vissza