Megkerült értékek2018. június 27. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7069_0_300.jpgVisszakapta értékeit a strandon meglopott fiatal. Bodnár Bence még június elején, barátnőjével ment fürdőzni. Amikor kijött a medencéből, nem találta táskáját. Mivel a telefonját és szemüvegét is tartalmazó csomag hosszabb keresés után sem lett meg, bejelentette annak eltűnését. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül megtalálták az elkövetőt.

Okostelefon, szemüveg, pénztárca – értéktárgyak sorakoznak az asztalon a rendőrkapitányság egyik irodájában. Ezeket egy hátizsákkal együtt lopták el a strandról egy június eleji szombat délutánon. Az ózdi rendőrök azonban gyorsan megtalálták a tettest, akinél házkutatást is tartottak. Elfogása után gyanúsítottként kihallgatták, és szinte minden eltulajdonított értékre rábukkantak. Igaz, a személyes iratok végül nem lettek meg. A jogos tulajdonos, Bodnár Bence azért érkezett a rendőrségre, hogy Kovács Tibor nyomozótól átvehesse csomagját. Ő éppen barátnőjével fürdőzött, amikor a bűncselekmény történt.

„Kijöttünk a vízből, láttuk, hogy nincs meg a táskám. Körbenéztünk a strandon, továbbra sem találtuk, ezért bejelentést tettünk a rendőrségnél. Nagyon örülök neki, hogy ilyen hamar meglett a cuccom” - mondta Bodnár Bence.

A strandról egyébként az idei szezonban ez volt az első, és eddig egyben egyetlen bejelentés. A tapasztalatok szerint a kisebb értékű lopások miatt nem mindenki keresi fel a rendőrséget, most azonban összességében 110 ezer forintnyi értékről volt szó. A sértett azt mondja, a Városi Strandfürdőben is sok segítséget kapott, onnan értesítették a rendőrséget, amikor jelezte, hogy a törülközővel letakart csomagjának nyoma veszett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság arra hívja fel a strandolók figyelmét, hogy fokozottan vigyázzanak értéktárgyaikra. Nem jó megoldás az sem, ha táskájukat, telefonjukat törülközővel takarják le, ezzel ugyanis csak felhívják rá a tolvajok figyelmét. A legjobban akkor járnak el, ha az értékmegőrzőt használják.

A rendőrség minden évben meghirdeti a Diákok a Biztonságért elnevezésű programot, amelynek elsődleges célja a bűnmegelőzés. Tavaly több mint harminc fiatal vett részt az évtizedes múltra visszatekintő akcióban. A strandrendőrök jelenléte visszatartó erőt jelent, évről évre csupán néhány lopást regisztrálnak a fürdőben. A fiatalok folyamatos kapcsolatban vannak az Ózdi Rendőrkapitánysággal, így azonnal jelzik, ha valami gyanúsat észlelnek. A 2018-as strandrendőr-program július elején indul.

(A kép illusztráció.)

Vissza