Fényes érmek2018. június 27. (szerda) 19:00 - Sportnews/7066_0_300.jpgRemekeltek az ózdi súlyemelők a budapesti Masters Európa-bajnokságon. Nagy Nikoletta kategóriájában a harmadik helyen végzett, míg Szepessy László mindenkit fölülmúlt súlycsoportjában. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzői legközelebb július 7-én állnak dobogóra.

Az Ózdi Néptánc Egyesület produkciójával indult a program Budapesten a súlyemelő Masters Európa-bajnokságon. A kontinensviadalt az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club szervezte karöltve a Műegyetemi Atlétikai és Football Clubbal. A mieink ez alkalommal is nagyszerűen teljesítettek, jól látható, hogy nem csak a fiatalok körében vagyunk erősek. Nagy Nikoletta legutóbb április végén hallatott magáról. Akkor a Masters Országos Bajnokságot nyerte meg. Elmondása szerint most a megfelelő súly elérése volt a legnehezebb.

„Nagyon szoros volt a verseny, mindenki az első helyért küzdött. Hárman majdhogynem pontosan ugyanannyit csináltunk. Az egyik lány egyetlen egy kilóval előzött meg. A lökésnél a kezdő fogást tudtam megcsinálni. Ha a többi is sikerül, akkor az arany is meg kell volna. Ettől függetlenül egyáltalán nem szomorkodunk. Megcsináltuk a fogyasztást, nem estem ki, és dobogós helyezést tudtunk hozni. Fekete Józseffel nagyon elégedettek vagyunk, így kezdésnek” - nyilatkozta Nagy Nikoletta, Masters Európa-bajnoki 3. helyezett.

Szepessy László már rutinos versenyzőnek számít a Masters viadalokon. Három órát várt mire elvégezhette gyakorlatát, mégis nagyobb kezdősúllyal indított, mint a második helyezett legjobb eredménye. Bár csúcsot döntenie most nem sikerült, 40 kilogrammal felülmúlta a mezőnyt, és súlycsoportjában összetettben is mindenkit maga mögé utasított.

„Az igazság az, hogy erre a versenyre nagyon készültünk Fekete Józsival az edzőmmel. Végül is Magyarország adott otthont a versenynek. Nem akartunk rossz eredményt mutatni a külföldieknek” - mondta Szepessy László, hatszoros Masters Európa-bajnok.

Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club nem áll le a programok szervezésével. Július 7-én már a városban bonyolítják le az Olimpiai Reménységek Versenyét és a Kaiser Kupát.

Vissza