Sikeres lánglovagok (képgalériával)2018. június 26. (kedd) 19:00 - Sportnews/7061_0_300.jpgEgyéniben és csapatban is a dobogó legelőkelőbb helyét foglalhatták el a Belügyminisztérium Országos Triatlon Bajnokságán az ózdi lánglovagok. A Kaposváron rendezett megmérettetésen az ország minden megyéje képviseltette magát, mind a rendőrséget, katasztrófavédelmet és tűzoltóságot tekintve. Tulipán Attila és Fábián Norbert már többször is jártak ezen a versenyen, így a tőlük megszokott rutinnal vették az akadályokat.

A hétszázötven méteres táv teljesítésével kezdődött a Belügyminisztérium Országos Triatlon Bajnoksága Kaposváron. A résztvevőknek először a Deseda-tavat kellett átszelniük minél rövidebb idő alatt, majd két keréken folytatták a sportolók. A Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton tettek meg két, egyenként tíz kilométeres kört. A dombos terep, a száznyolcvan méteres szintkülönbség igencsak próbára tette a bringások kitartását. A 20 kilométeres táv leküzdése után öt kilométer futás volt a feladat. A rendezvényt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezte hatodik alkalommal.

„Már hagyomány, hogy igazgatóságunk júniusban megrendezi az Extreme Man 113-ra felfűzve a sprint távú országos triatlon versenyét. Ez tulajdonképpen egy belügyi meghívásos triatlon országos bajnokság, amit minden rendvédelmi szerv felé meghirdettünk. Országosan több megyéből is képviseltetik magukat, a nevezéseket illetően nyolc váltó csapat, 23 egyéni férfi és 4 egyéni női nevezés érkezett az idei versenyre” - mondta dr. Póhn Gabriella, szervező, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai rendszeres résztvevői az ehhez hasonló viadaloknak. Megyénket ezúttal két ózdi lánglovag képviselte: Tulipán Attila és Fábián Norbert. A verseny szabályzata alapján az úszás tekintetében volt mód arra is, hogy az egyéni induló, vagyis Tulipán Attila, a váltó tagjaként is képviselje csapatát, ezért ezt a lehetőséget az ózdiak ki is használták. Amire nem számítottak, hogy alakulatuk harmadik tagja időközben lebetegedik, így Fábián Norbertnek a bringa után, rögtön futnia kellett. Ez viszont kicsit sem terhelte meg a helyi tűzoltót, legalábbis fizikailag, két kilométerre a cél előtt sikerült átvennie a vezetést. Négy percen belüli ezreket futott.

„Sok-sok edzéssel készülünk elsősorban. Azt mondom, hogy erre egy év alatt nem lehet felkészülni, ezt az évek hozzák. Kell hosszúakat bringáznunk, futnunk, résztávos edzéseket végeznünk és persze versenyezni is kell, mert a verseny a legjobb edzés. Így tudunk felkészülni a nagyobb eseményekre. A továbbiakban is lesznek megmérettetések: futás, atlétika, triatlon, bringa. Szeretnénk minél jobb eredményeket elérni, hiszen jön majd ősszel a lépcsőfutás a megszokottak szerint, ez egy nagy kihívás. Vannak még erre az esztendőre is tervek, célok” - fogalmazott Fábián Norbert, beosztott tűzoltó, Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

A fiatalember valóban nem lopja napot, most egy „laza” edzés keretében az Ózd  – Cered – Ózd távolságot tekeri le. Egyéniben Tulipán Attila korcsoportjában végül a dobogó legmagasabb fokát foglalhatta el, míg csapatban is maguk mögé utasították a három fős Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság váltóját is.


Képek forrása: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

061_0_t 061_1_t 061_2_t 061_3_t
061_4_t 061_5_t 061_6_t 061_7_t
061_8_t 061_9_t
Vissza