Első állomás (képgalériával)2018. június 25. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7059_0_300.jpgTöbb mint 100 versenyző mérettette meg magát a Borsod MTB Bajnoka versenysorozat nyitó fordulóján a Bíben-völgyben. Az öt állomásból álló rendezvényt az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai álmodták meg. A bringások szikrázó napsütésben kezdték a viadalt, ám az utolsó futamon már az esővel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

Szombaton délelőtt az U7-esek futamával vette kezdetét a Bíben-völgyben a Borsod MTB Bajnoka versenysorozat 2018-as idénye. Ezután folyamatosan bringásokkal volt telítve a kiszalagozott útvonal, hiszen több kategóriában mérhették össze tudásukat a fiatalok. A felnőtt hölgyeknek három kört kellett teljesíteniük a 3,4 kilométeres pályán. Erre Endlein Viktória volt képes a leggyorsabban.

„Jó volt a verseny, nagyon tetszett a pálya. Tök jó emelkedők voltak benne és nagyon szuper lejtők. Egy jó nagy emelkedő volt, egy nagyszerű lefelé és ez a picike domb. Nagyon tetszett” - mondta Endlein Viktória, felnőtt női győztes, Vialand Racing Team.

A férfiaknak összesen hat kört kellett tekerniük, ami több mint 20 kilométeres távot jelentett. Az ő futamuk alatt megjelentek a felhők, és bizony meg kellett küzdeniük a saras-csúszós pályával. Itt Baranyi Dávid Áron szerezte meg az első helyet.

„Tegnap egy edzőtáborból elég későn értem haza, és nem volt lehetőségem sok pihenésre. A negyedik körben elkezdett esni az es, innentől egy-két rész elég csúszóssá vált, és volt ahol nem is tudtam kitekerni. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam” - fogalmazott Baranyi Dávid Áron, felnőtt férfi győztes, VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team.

Frölich Tamás a szervezési feladatok mellett ezúttal is becsatlakozott a versengésbe. Végül a kategóriájában a második helyen végzett. Kiemelte a legfontosabb az, hogy balesetmentesen tudták befejezni a programot.

„Egy jó versenyt zártunk itt a mai napon, hiszen több mint száz versenyző vett részt itt az ózdi futamon. Az előnevezések alapján összesen száz versenyzőre számítottunk, de az időjárás kedvezett nekünk. Azt gondolom, hogy a reggeli napsütés kicsalogatta az embereket, és több mint harminc helyszíni nevező érkezett” - nyilatkozta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A versenysorozat most vasárnap folytatódik. Akkor Miskolcon gyűlnek össze a bringások, hogy összemérjék erejüket. Az öt fordulóból álló viadal szeptember 15-én Bükkszentkereszten zárul.


059_0_t 059_1_t 059_2_t 059_3_t
059_4_t 059_5_t 059_6_t 059_7_t
059_8_t
Vissza