Közösségi program (képgalériával)2018. június 23. (szombat) 20:14 - Kultúranews/7056_0_300.jpgKulturális Zenei Napot szervezett az Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesület. A hagyományos rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fiatal tehetségeknek, emellett kiemelt feladat a közösségformálás is.

A fiatal tehetségekből álló Kukorica Együttes produkciójával indult a program szombaton délelőtt az Apáczai Csere János Általános Iskolában. Az ifjú zenészek elmondták, hogy beleszülettek a muzsikálásba, ennek megfelelően már kisgyermekkoruk óta vonzzák őket a tradicionális dallamok.

„Főleg roma zenéket szoktunk játszani. Ha meghallunk másoktól jó dalokat, akkor azokat megtanuljuk, és a fellépéseken is elő szoktuk adni őket” - mondta Szamkó Renátó.

„A zene boldoggá tesz minket. Ha szomorúak vagyunk, felvidít. A részemmé vált, szerintem nem tudnék nélküle élni” - fogalmazott Bari Lóránt.

A rendezvénynek nagy hagyományai vannak, hiszen 2001-ben szervezték meg először a Kulturális Zenei Napot. A Kék Sirály Zenei Egyesület hosszú évek óta fáradozik azon, hogy megfelelő programot kínáljon a környéken élőknek. Városunk alpolgármesterei ezúttal is tiszteletüket tették a mulatságon. Berki Lajos kiemelte a legfontosabb az, hogy a tehetségek bemutathassák a művészetüket a közönségnek.

„A program közösségkovácsoló erejének nagyon nagynak kell lennie. A térség romáit próbálom ilyenkor összehozni. Egy peremkerületben rendezem, hogy minél több fiatal bekapcsolódhasson a közösségi életbe” - nyilatkozta Berki Lajos, az Ózdi Kék Sirály Zenei Egyesület vezetője.

A Barkóczi testvérek ez alkalommal is elkápráztatták a közönséget. A dallamok folyamatosan csalták az iskolaudvarra a helyieket. Itt a zenei produkciók mellett különböző finomságok közül is válogathattak. A program ez alkalommal is estig tartó mulatozással zárult.


056_0_t 056_1_t 056_2_t 056_3_t
056_4_t 056_5_t 056_6_t 056_7_t
Vissza