Szemléletformáló kampány (képgalériával)2018. június 22. (péntek) 19:00 - Híreknews/7054_0_300.jpgHasznált gumiabroncs-gyűjtési akciót hirdetett a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Június 18-a és 30-a között a kijelölt hulladékudvarokban, valamint a kampányhoz csatlakozó szervizekben adhatják le a selejtes kerekeket. A kezdeményezés célja, hogy ne kerülhessenek ki a környezetbe az elhasználódott gumik.

A Zöld Völgy Nonprofit Kft. akciót hirdetett, amelynek keretében a lakosság mennyiségi korlátozás nélkül adhatja le a selejtes gumikat. A kampányhoz csatlakozó autószervizekben szervezett keretek között szabadulhatnak meg az emberek a felesleges gumiköpenyektől.

„A selejt gumiabroncsok elszállítása úgy zajlik, hogy a Zöld Völgy Nonprofit Kft. hozza ezt a nagy konténert, amibe a kollégák pakolják a használt abroncsokat. Amikor megtelik szólok nekik telefonon, jönnek és elviszik” - mondta Gyöngyösi Zsolt,  a Gyöngyösi Gumi Kft. ügyvezetője.

Nemcsak a műhelyekben, hanem a cég hulladékudvarain is lehetősége van a lakosságnak megszabadulni a használt abroncsoktól. Június 18-a és 30-a között térítésmentesen adhatják le a feleslegessé vált kerékpár, motorkerékpár, személyautó és kisteherautó kerekeket.

Ebben az ózdi műhelyben nagyságrendileg tízezer darab elhasználódott autógumi keletkezik. Ezért is nagyszerű lehetőség ez az akció, ugyanis ezek az abroncsok már  biztos nem fogják szennyezni környezetünket.

A program célja, hogy minimalizálják a természetben illegálisan elhelyezett szemét mennyiségét és pozitív irányba formálják a térségben élők szemléletét a témával kapcsolatban. Bővebb információt találhatnak a www.zoldvolgy.hu/szemleletformalas oldalon, de a cég a legnépszerűbb közösségi portálon is rendelkezik saját profillal.


054_0_t 054_1_t 054_2_t 054_3_t
054_4_t 054_5_t 054_6_t 054_7_t
Vissza