Kicsiből nagy (képgalériával)2018. június 22. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7053_0_300.jpgVárosunk több tanintézményébe is ma kellett visszavinni a bizonyítványt. A diákoknak az elsősöket kivéve ennyi is elég volt a beiratkozáshoz. Akik viszont szeptemberben kezdik meg általános vagy középiskolai tanulmányaikat, azoknak személyes dokumentumaik másolatait is le kellett adniuk.

Leendő kilencedikesek és szüleik várakoztak ma a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium folyosóján. Beiratkozni jöttek. Erre vonatkozóan a diákok a sikeres felvételit követően kézhez kaptak egy levelet, amelyből minden fontos információt megtudtak. A bizonyítvány mellett személyi igazolványuk, lakcím- és TAJ-kártyájuk, valamint születési anyakönyvi kivonatuk másolatát is magukkal kellett vinniük. Többen is a nyelvi előkészítő miatt választották ezt az intézményt.

„Négyes-ötös tanuló voltam. Eredetileg a JAG-ba szerettem volna menni, de eljöttem a SZIKSZI nyílt napjára, és nagyon-nagyon megtetszett az iskola, főleg a nyelvi szak” - nyilatkozta Sallai Alexandra.

„Láttam ezt a nyelvis gimnáziumi osztályt, és nagyon megtetszett, hogy nem kell semmilyen szakmai tantárgyat tanulni” - mondta Tatár Csenge.

„Várom, szerintem fontos a nyelvtanulás, és szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni az elkövetkezendő években” - fogalmazott Nánási Fruzsina.

Aki valamilyen okból nem tudott az erre kijelölt napon beiratkozni a középiskolába, annak az intézménnyel egyeztetve még megvan a lehetősége. A SZIKSZI-ben idén is teljes létszámmal indul majd el mind a három kilencedikes osztály, ez több mint kilencven főt jelent. A középfokú oktatás mellett az érettségi után elvégezhető tanfolyamokra is nagy hangsúlyt fektet a létesítmény. Három szakmában indítanak képzést, ebből kettő azoknak szól, akik itt fejezték be tanulmányaikat.

„Ők egy év alatt a két év anyagát teljesíthetik majd logisztikából, illetve az ügyviteli szakmacsoportban. Külsős diákoknak, akik más iskolában érettségiztek, számukra a pénzügyi-számvitelt ajánljuk. Bármikor jöhetnek, jelentkezhetnek, de leginkább augusztusban szoktak” - mondta dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az általános iskolákban is az évzáró utáni napokra teszik a felsőbb osztályokba való beiratkozást. A leendő elsősöknek erre már hónapokkal ezelőtt megvolt a lehetőségük, a többi diáknak vagy szüleiknek viszont ilyenkor nincs más teendőjük, mint visszavinni a bizonyítványt az intézménybe.


053_0_t 053_1_t 053_2_t 053_3_t
053_4_t 053_5_t 053_6_t 053_7_t
Vissza