Nyári diákmunka (képgalériával)2018. június 21. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7050_0_300.jpgHamarosan megkezdődik a diákok foglalkoztatása városunkban. Most az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél munkát vállaló fiataloknak tartottak tájékoztatót a szükséges teendőkkel kapcsolatban. Ebben az esztendőben is több száz tanulóval találkozhatnak majd az ózdiak a program időtartama alatt.

Július 2-án kezdődik és augusztus 31-ig tart az idei nyári diákmunka-program. A lehetőséget a korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladatot ellátó intézmények biztosítják azoknak a fiataloknak, akik már betöltötték a tizenhatodik életévüket, de még nincsenek huszonöt évesek. Most az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kötelékéhez csatlakozó iskolásoknak tartottak tájékoztatót. Restás Alexandra kiemelte, hogy a jelentkezés előtt a résztvevőknek mindenképp regisztráltatniuk kell magukat az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán.

„Jelenleg zajlik azoknak a diákoknak a kiértesítése, akik a júliusi csoportban vesznek részt. Ettől függetlenül szeretném felhívni a figyelmet, hogy augusztusra vannak még szabad helyeink. Aki még szeretne diákmunkára jelentkezni, az az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi út 5. szám alatt található irodájába fáradjon be, és egy jelentkezési lapot töltsön ki” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Van olyan fiatal, aki saját bevallása szerint az anyagiak miatt vállalkozik a munkára.

„Azért jelentkeztem, hogy megvalósíthassam amit szeretnék, és elérhessem a céljaimat” - nyilatkozta Kázmér László.

Ezzel szemben van, aki több éve visszajár az Ózdi Városi Televízióhoz, hogy szakmailag fejlődhessen.

„Nekem ez lesz a harmadik évem itt az Ózdi Városi Televíziónál. Nagyon szeretek ide járni, ugyanis én azt nézem, hogy a jövőm szempontjából melyik lenne a legideálisabb munkahely. Sok évvel ezelőtt megtaláltam a tv-nél ezt a lehetőséget. Nagyon sok mindent megtanultam itt. Többek között például videót vágni, használni a nagyobb kamerákat, valamint a fotózást. Emellett a szerkesztői feladatokba is belepillanthatok” - fogalmazott Milasán Dominik.

A fiatalokat napi hat órában foglalkoztatják majd, és ezért bruttó 103.500 forintot kapnak. A diákok hamarosan munkába állnak, így a program időtartama alatt összesen több száz tanulóval találkozhatunk a város különböző pontjain.


050_0_t 050_1_t 050_2_t 050_3_t
050_4_t 050_5_t 050_6_t
Vissza