Búcsú az iskolától (képgalériával)2018. június 16. (szombat) 10:00 - Oktatásnews/7032_0_300.jpgElbúcsúztak az Újváros Téri Általános Iskolától a végzős diákok. A ballagó nyolcadikosok a régi hagyományokat követve az utolsó csengőszó után járták végig az intézményt. Ők szeptembertől már különböző középiskolákban kezdik meg a tanulmányaikat.

Ünnepi díszt öltött az iskola és a ballagó nyolcadikosok osztályterme is pénteken délután. Az ünnepség előtt még mindkét osztály tanulói összegyűltek a tantermükben. Készültek a közös fényképek, hiszen véget ért az együtt eltöltött idő. Az Újváros Téri Általános Iskolában két csoport búcsúzott. A csaknem hatvan diák legtöbbje első osztályban lépte át először ennek az épületnek a kapuját, most innen indulnak útra a középiskolába. Éppen ezért a legtöbb fiatalnak kettős érzései voltak.

„Most a nyolc évnek az örömteli és szomorú pillanatai is eszünkbe jutnak. Egyszerre vagyunk szomorúak és vidámak, ugyanis várjuk az új iskolát, hogy új tanárokat ismerjünk meg, és például az első ötöst az új intézményben” - nyilatkozta Pete Filip.

„Örülök, szomorú vagyok és nem igazán várom, hogy elmenjünk innen. Nagyon jó éveink voltak együtt, nagyon jó osztályunk volt. Kedves emlék marad minden pillanat, még a rosszak is” - fogalmazott Nánási Fruzsina.

Péntek délután utoljára szólalt meg a csengő a két osztálynak, akik a hagyományokhoz híven végigjárták az iskolát, majd az aulában közösen búcsúztak az alsóbb évfolyamoktól, tanáraiktól és az itt eltöltött diákévektől.

„Ünnep ez a mai nap, mégis meghatódottak vagyunk. Ti is én is. Nehéz belegondolni abba, hogy az a nyolc év amit az iskola falai között töltöttetek, hirtelen véget ért. Minden diák várja ezt a napot, a ballagó nyolcadikosok azonban elmondhatják, hogy nehéz, megható és könnyeket csal a szemünkbe” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Galkóné Szabó Mária szavait alátámasztották a virágok átadásnak pillanatai, hiszen több végzősnek és szülőnek is könnyel telt meg a szeme. A nyolcadikosok zenés- verses műsorral köszönték meg az itt eltöltött éveket. A ballagók közül sokan kaptak elismerést közösségi, kulturális vagy sport tevékenységükért. A pénteki ünnepséggel ezeknek a diákoknak véget értek a kisiskolás évek, szeptembertől többségük valamilyen középiskolában folytatja tanulmányait.


032_0_t 032_1_t 032_2_t 032_3_t
032_4_t 032_5_t 032_6_t 032_7_t
032_8_t 032_9_t 032_10_t 032_11_t
032_12_t 032_13_t
Vissza