Fejlesztő játékok (képgalériával)2018. június 15. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7031_0_300.jpgKözel háromszázezer forint értékben gazdagodott játékokkal az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda. Az ajándékcsomagot egy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek mozgásfejlesztését segítő pályázat keretében kapta az intézmény. A létesítmény jeleskedik ebben a fajta tevékenységben.

Új játékokat vehettek birtokba az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda fiataljai. Az intézmény egy, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mozgásfejlesztését elősegítő pályázat keretében kapta meg a közel háromszázezer forint értékű ajándékcsomagot. A létesítménybe járó óvodások korosztálytól függetlenül használhatják a játékokat.

„Ebben a csomagban különböző fejlesztő játékok vannak az okoskockától kezdve a főzőkonyhán, a fiúknak a barkácsolós játékon, gyöngyfűző készleten, állatos játékokon át. Nagyon sokféle, fel sem tudom sorolni, mert annyiféle játékot kaptunk, hogy az fantasztikus” - mondta Galgóczi Beáta, az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda óvónője.

A gyerekek nagy örömmel készítették az óvónéniknek a kávét, teát. Volt olyan is, aki paprikás krumplit főzött. Többeknek a játékkonyha a kedvencük.

„Van rajta csap, hűtő, kés, tányér” - nyilatkozta Szendrei Ivett.

A létesítmény egyébként jeleskedik a mozgásfejlesztésben, 2011 óta részt vesznek a Bozsik-programban is. Ezen a gyerekek mindig nagyon jó eredménnyel szerepelnek. Az óvoda felső szintjén bemutatták az intézmény idei „jó gyakorlatát” is, amely az Utazás a Föld körül címet viseli. Ebben az évben a Nyuszi csoport kalauzolta el a többieket egy afrikai országba, Maliba. Egy hónapon át készítették a rendezvényhez szükséges rajzokat, terepasztalokat.

„Az egész országot felelevenítjük. A lakosságot, a kultúrájukat, a zenéjüket, az ételeiket, az állatvilágot, a növényvilágot, tehát mindent egybevetve” - fogalmazott Stefán Sándorné, az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda óvónője.

Még az egyik híresen hosszú ralit is megismertették a gyerekekkel, amely Budapestről indul és Mali fővárosába, Bamakóba érkezik. Ehhez játékautókat, illetve egy térképet is készítettek, amely megmutatja a verseny útvonalát.


031_0_t 031_1_t 031_2_t 031_3_t
031_4_t 031_5_t 031_6_t 031_7_t
031_8_t 031_9_t
Vissza