Utolsó nap (képgalériával)2018. június 15. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7030_0_300.jpgMa volt a 2017/2018-as tanév utolsó tanítási napja, holnaptól hivatalosan is kitör a nyári vakáció. Ezen a héten már nem a tanulásra koncentráltak a diákok, és a pedagógusok is túl vannak a jegyek lezárásán. Ma a bolondozásról, a játékról és a szünetet megelőző utolsó közös együttlétről szóltak az órák.

Az utolsó nap szinte minden oktatási intézményben a nyár jegyében zajlott. Több általános iskolában is a holnapi ballagásra próbáltak a nyolcadikos diákok. A Sajóvárkonyi Általános Iskolában ottjártunkkor az intézmény egykori tanulója, az Ózdi Városi Televízió gyártásvezetője, Mészáros-Varga Judit segített a gyerekeknek az éneklésben. Az Apáczai Csere János Általános Iskolában is gőzerővel gyakoroltak a nebulók a holnapi rendezvényre. A szünidőt már itt is nagyon várják, nem csak a diákok, a pedagógusok is. A tanári kar viszont még nem pihenhet, a kötelező adminisztrációs feladatok néhány hétig az iskolákba kötik őket. A nyári vakáció csak ezek után kezdődik számukra. Ebben az intézményben egy pályázatnak köszönhetően az egyik tanterem teljesen megújul.

„Elsődleges feladatok a tisztasági festések és meszelések lesznek. Ezen felül pedig nagyon szeretnénk, ha befejeződne a tető felújítása. Ablakcsere részben vagy teljes egészében szükségszerű lenne, hiszen idén az ajtókat már kicseréltük, de az ablakokat is muszáj. Hiszen egy ötven éves épületről van szó” - mondta Szabó Józsefné, az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

A fiatalok számos nyári táborban vesznek részt. Sokakban most tudatosul csak igazán, hogy ezek az utolsó együtt töltött napok.

„Minden évben jövök az Erzsébet-táborba. Én nagyon szeretek táborokba járni. Ez lesz az utolsó, hogy részt veszek ebben, és nagyon jól fogom magam érezni. Most ugye elballagok ebből az iskolából, de nagyon jól éreztem magam itt, és nagyon hiányozni fognak a tanárok és az osztály is és a gyerekek is. Nagyon sok barátra tehettem itt szert” - nyilatkozta Barabás Klaudia, az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

Az utolsó tanítási nap nem csak nekik telt ilyen lazán. A Bolyky Tamás Általános Iskolában is a vakáció hangulata lengte be az udvart. Most még bolondballagóként, színes maskarákban, de szombaton már elegáns ünneplőben ülnek a székeken.

„Nagyon jól érzem magam, egyben szomorú és vidám is ez a nap. Sajnos hamarosan elválunk egymástól, de biztos vagyok benne, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot egymással” - fogalmazott Kiss Dominika, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A nyári készülődés tehát minden iskolában áthatotta az utolsó tanítási napot. A következő tanév szeptember harmadikán, hétfőn kezdődik.


030_0_t 030_1_t 030_2_t 030_3_t
030_4_t 030_5_t 030_6_t
Vissza