A megye legjobbjai (képgalériával)2018. június 14. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/7026_0_300.jpgA Várkonyi Csibészek együttese nyerte el a megyei „Roma Ki-Mit-Tud” legjobb előadója címet. A megmérettetést az Országos Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösen szervezte meg Miskolcon. A fiatalok ezzel kvalifikálták magukat az országos döntőbe, amelyet ősszel rendeznek meg.

Korábban már bemutattuk a roma fiatalokból álló Várkonyi Csibészek együttest. Első videóklipjüket tavaly ősszel alkották meg, mára pedig hatalmas népszerűségnek örvend. A legnagyobb zenemegosztó portálon közel tízezer megtekintéssel rendelkezik. Az általános iskolás diákok sikere azóta is töretlen. Számos városi rendezvényen megmutatták már tehetségüket. Most az Országos Rendőr-főkapitányság és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösen szervezett „Roma Ki-Mit-Tud” versenyén aratták le a babérokat. Felkészítőjük és mentoruk, Berkeszi Dávid büszke a tanulók sikereire.

„Ez roma gyerekeknek volt meghirdetve. Nagyon jól éreztük magunkat, és egy nagyon színvonalas esemény volt, remek hangosítással. Két dallal készültünk. Egy saját szerzeménnyel, illetve „Az ózdi gyárban fújják a hat órát” nótával. Mind a kettőt nagyon ügyesen adták elő, mind a kettő egyben volt” - mondta Berkeszi Dávid, pedagógus, Common Vibe.

A tehetségkutató területi döntőjét Miskolcon rendezték meg. 52 roma diák 18 produkcióval mérettette meg magát, ének és tánc kategóriákban. A megye minden részéről érkeztek versenyzők, az ózdi fiataloknak erős mezőnyben kellett helytállniuk.

„Nagyon jól éreztem magam ezen a Ki-Mit-Tudon. Nagyon izgultam az elején, mert volt több tehetséges gyerek is. Ők is nagyon ügyesek voltak” - nyilatkozta Lázár Brendon.

A fiatalok egyenesen kvalifikálták magukat az országos döntőbe, amelyet ősszel rendeznek meg. A színvonalas és jó hangulatú versenyről minden résztvevő emléklappal és ajándékokkal távozhatott. A Várkonyi Csibészeknek a nyár is sok meglepetést tartogat, terveik között számos nagyszabású fesztivál és koncert is szerepel. Hamarosan elkészül saját stúdiójuk, ahol még többet tudnak majd gyakorolni.


026_0_t 026_1_t
Vissza