Bolondos búcsú (képgalériával)2018. június 14. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7025_0_300.jpgSzínes maskarákba bújva búcsúztak ma a nyolcadikos általános iskolások. Régi hagyománya van a bolondballagásnak városunkban. A tervek szerint Ózd több pontján találkozhattunk volna a fiatalokkal, ám az esős időjárás miatt a fiatalok az intézményekben mutatták be öltözékeiket.

Gyermekzsivajtól és zenétől volt hangos ma több általános iskola is városunkban. Régi hagyománya van nálunk a bolondballagásnak, így ebben az esztendőben sem maradt ki a közkedvelt program. A Vasvár Úti Általános Iskola végzősei az aulában gyűltek össze, és közösen ünnepelték meg az elmúlt időszak lezárását. Természetesen mindannyian másként vélekednek az intézményben eltöltött évekről.

„Jó és rossz érzések egyaránt vannak. Megpróbáljuk kiélvezni ezt a mai napot, de azért rossz belegondolni, hogy elmegyünk” - mondta Sziklai Zoltán, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„A mai nap nagyon jó, és már nagyon vártuk. Ettől függetlenül szomorúak vagyunk, hogy már holnap ballagás. Szinte hihetetlen, hogy elmegyünk innen” - nyilatkozta Bertalan Fanni, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

Szintén tánccal búcsúztak a nyolcadikosok az Újváros Téri Általános Iskolában. Ők több koreográfiát is előadtak az intézmény közösségének, és rögtönzött vonatozásba is kezdtek, amelyhez szinte minden tanuló csatlakozott.

„Ilyenkor minden felgyülemlett élmény előjön, persze inkább a pozitív dolgokra emlékszünk vissza. A pénteki ballagásra nagyon oda kell figyelnünk. Szerintem nagyon meghatódottak leszünk ezért is jó, hogy most lelazulunk egy kicsit, és leadjuk ezeket a terheket. Fel kell készülnünk az ünnepségre, hiszen ki kell állni, és magabiztosan el kell mondanunk a kijelölt verseket” - fogalmazott Pete Filip, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Városunkban pénteken és szombaton tartják a nyolcadikosok ballagási ünnepségeit. Az általános iskolai korszakot lezáró ceremóniák miatt nem árt körültekintőnek lenniük a közlekedőknek, hiszen ezekben az órákban fokozott forgalomra kell számítani az érintett intézmények közelében.


025_0_t 025_1_t 025_2_t 025_3_t
025_4_t 025_5_t 025_6_t 025_7_t
025_8_t 025_9_t 025_10_t 025_11_t
025_12_t 025_13_t
Vissza