Biztonságos közlekedés? (képgalériával)2018. június 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7023_0_300.jpgVárosunk több pontján is vannak nehezen belátható kereszteződések. A növényzet sok helyen kitakarja a zebrára lépő gyalogosokat vagy a közeledő járműveket. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai már elkezdték megigazítani a bokrokat, sövényeket, a lakosok pedig bejelentést is tehetnek, ha problémát észlelnek.

Lakóhelyünk nem szűkölködik zöld területekben, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény minden lehetőséget megragad arra, hogy növényekkel szépítse környezetünket. Vannak azonban olyan szakaszok a településen, ahol a bokrok, sövények korlátozzák a szabad belátást. Ilyen a Piac úton, a játszótérnél lévő gyalogátkelőhely is. Ennél a zebránál például fokozottan kell ügyelni a közlekedésben résztvevőknek, hiszen az autósok a sövénytől csak alig-alig látják az úttestre kilépő gyalogosokat.

Az egyik hipermarketnél is hasonló a helyzet. Ott napközben jelzőlámpák irányítják a forgalmat, azonban este, amikor azok villogóra váltanak, a bokroktól sokkal nehezebb észrevenni a zebrára kilépő gyalogosokat.

„Egy-egy hely van, amely problémásabb a kanyarodás vagy a közlekedés szempontjából. Nem belátható egy-egy szakasz. Kellően oda kell figyelni, hogy ha lelépnek a zebrára, vagy ha esetleg jön egy másik autó” - nyilatkozta Bellérné Bíró Henrietta.

A Civil Ház melletti kereszteződésnél is sövény takarja el az Árpád vezér útra kikanyarodó járműveket. Ott nekik van elsőbbségük, ezt tábla is jelzi, így nem érheti váratlanul az egyenesen haladó sofőröket, ha meg kell állniuk. Azonban balesetet okozhat, ha nem veszik észre időben azokat, akiknek a KRESZ szerint szabad áthaladást kell biztosítani. Sajóvárkonyon is vannak olyan területek, ahol zavaróan magas a fű, a közlekedőknek fokozottan kell ügyelni ezeken a helyeken.

„Van egy központi telefonszámunk, a 471-422. Ezt ajánlom a kedves lakosok figyelmébe, ugyanis bármit tapasztalnak a városban, amiben a segítségünket szeretnék kérni, akkor ezen a számon az úgynevezett bejelentésüket megtehetik. Létszámunk kevés, de igyekszünk a bejelentéseket kivizsgálni, és a kivizsgálást követően ütemezni, majd sorra keríteni magát a probléma elhárítását” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az ÓVI munkatársai ma reggel kezdték meg a kereszteződéseknél, körforgalmaknál lévő sövények, bokrok metszését. Így, hogy a növényeket megtisztították a fölösleges gallyaktól, sokkal jobban beláthatóak a zebrák, biztonságosabb a közlekedés is.


023_0_t 023_1_t 023_2_t 023_3_t
023_4_t 023_5_t 023_6_t 023_7_t
023_8_t 023_9_t 023_10_t 023_11_t
023_12_t
Vissza