Kátyúznak a városban (képgalériával)2018. június 13. (szerda) 19:00 - Városnews/7022_0_300.jpgCsépányon kátyúztak ma a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. Az útjavításhoz hétfő óta húsz tonna aszfaltot használtak fel. A társaság kezelésében álló szakaszokon várhatóan jövő hét közepéig folytatódnak a javítási munkálatok, emiatt néhol sebességkorlátozásra is számítani kell.

A város útburkolatait számos helyen tarkítják repedések és kátyúk. A járművezetők sokszor alig tudják ezeket kikerülni. A rutinosabbak már emlékezetből tudják, hogy hol kell közelebb húzódni a felezővonalhoz. Ózd Arló felőli végén is hatalmas gödrökkel találkozhattak az autósok, mostanáig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ütemezetten végezte el még április elejétől az ózdi belterületi utak melegaszfaltos kátyúzását. A Csépányi úton újabb burkolathibák alakultak ki, ezeket hétfőn kezdték el kijavítani. A munkálatok ezen a szakaszon a mai nappal befejeződnek. Az úthálózat állapotát a társaság egyébként folyamatosan ellenőrzi, és amennyiben balesetveszélyes hibát találnak, azt a lehető leghamarabb helyrehozzák.

Több megkérdezett autós szerint a kátyúzott szakaszok könnyebben járhatóak, azonban ezeken a részeken is tele van repedéssel az útburkolat.

„Látom, hogy javítgatják. Úgy különösebben, amerre jöttem, arra nem volt rossz” - nyilatkozta Bereczki Ferenc.

„Vannak benne lyukak, de nem olyan sok. Elég jó. Ha így megcsinálják, akkor meg főleg jó lesz” - mondta Trefiman Dénes.

Sokan azonban a javítgatások ellenére sincsenek megelégedve a burkolat minőségével. Mások a már hónapok óta fennálló helyzet miatt panaszkodtak. Az egyik, Csépányi úton álló ház előtt hatalmas gödör tátong, amit már többször is betömtek, de az autók kerekei folyamatosan kihordják belőle az aszfaltot.

„Már én is szóltam a Közútnak, csak javítgatják, de jön egy eső és kimossa. Itt mindig van baj az úttal” - fogalmazott Törőné Szabó Orsolya.

A Magyar Közút munkatársai a jövő hét közepéig folyamatosan dolgoznak majd azon, hogy városunk útjai járhatóak legyenek. A Csépányi úton lévő kátyúzásokhoz eddig 20 tonna melegaszfaltot használtak fel. A javítások várhatóan jövő hét közepéig tartanak, egészen a Bolyki elágazás közelében lévő benzinkútig.


022_0_t 022_1_t 022_2_t 022_3_t
022_4_t 022_5_t 022_6_t 022_7_t
022_8_t 022_9_t 022_10_t 022_11_t
022_12_t 022_13_t
Vissza