Könyvheti Kavalkád (képgalériával)2018. június 11. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/7010_0_300.jpgHarmadszor rendeztek Könyvheti Kavalkádot a Városház téren. A pavilonokban helyi és Ózd környéki írókkal, költőkkel találkozhattak, beszélgethettek az érdeklődők. Köszöntőt dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke mondott. A programot több fellépő változatos műsora színesítette.

A JaJa Együttes produkciójával kezdődött az idei Könyvheti Kavalkád. A formáció elsősorban József Attila megzenésített verseit adta elő. A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok keretében megrendezett eseményen helyi és Ózd környéki írókkal, költőkkel találkozhattak az érdeklődők. Köszöntőt dr. Kósné Dargai Rita mondott. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az olvasást a családban kell megszeretni, saját életéből is hozott példákat erre.

„Azokhoz a szülőkhöz szeretnék szólni, akik talán most a tévé képernyőjén keresztül néznek minket. Két üzenetem lenne számukra. Gyermekeik kezébe kicsi korban ne a telefont adják oda, hanem a mesekönyvet, illetve az életkoruknak megfelelő könyvet, és amikor délután hazamennek a munkából vagy este, ne a televízió elé ültessék őket, hanem az ölükbe, és szintén vegyenek elő egy mesekönyvet, amiből aztán közös élményeket szerezhetnek” - fogalmazott dr. Kósné Dargai Rita, az  Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Beszédében a Városi Könyvtár munkatársait is méltatta, akik ilyenkor, a könyvhét alkalmából fáradságot nem kímélve dolgoznak azon, hogy a legkülönfélébb programokkal kedveskedjenek a helyieknek. A téren tizennégy alkotóval és műveikkel ismerkedhettek meg az irodalombarát ózdiak.

„Aki úgy gondolta, hogy szeretne kijönni, illetve az elmúlt időszakban könyve jelent meg – vannak olyanok is, akiknek a könyve a héten jelent meg – az kijöhetett. Kihozta a könyveit és szeretettel vártuk” - mondta Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

A program fő célja az olvasás népszerűsítése volt. Lehetőség nyílt kézműveskedésre is, a sátorban dekorgumi és más alapanyagok felhasználásával készíthettek különböző díszeket. A rendezvény ideje alatt több együttes is fellépett, illetve képzőművészeti alkotásokat is megtekinthettek az érdeklődők.


010_0_t 010_1_t 010_2_t 010_3_t
010_4_t 010_5_t 010_6_t 010_7_t
010_8_t 010_9_t 010_10_t 010_11_t
Vissza