Ötven év (képgalériával)2018. június 8. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7005_0_300.jpgA Bródy Imre Szakközépiskola fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték ma délelőtt az intézmény tanműhelyében. Deklava Mariann igazgató felidézte az elmúlt fél évszázad legfontosabb történéseit, majd Riz Gábor országgyűlési képviselő beszélt a szakképzés jelentőségéről, a jövőkép biztosításáról, Tóth Béla főigazgató pedig az iskola jelenlegi helyzetéről.

Jelenlegi és egykori bródysok töltötték meg az intézmény tanműhelyét ma délelőtt. A Bródy Imre Szakközépiskola, vagy ahogy 2015 óta hívják, az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziuma ugyanis fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte. Deklava Mariann igazgató köszöntőjében felidézte az elmúlt fél évszázad legfontosabb történéseit. Az iskolában 1967. szeptember elsején kezdődött meg az oktatás, a tanműhelyt 1973-ban adták át. Ebben az esztendőben lett névadójuk Bródy Imre.

„Hogy mit jelentettek, illetve mit jelentenek az itt ülők számára a bródys évek, természetesen egyénenként változó. Hisszük azonban, hogy a közösségi lét olyan színterét, ahol tanár és diák egyaránt jól érezte magát, illetve jól is érzi magát. Mindenesetre a jubileumi évkönyvünkben visszaemlékező diákok nyilatkozatai erről tanúskodnak” - mondta Deklava Mariann, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának igazgatója.

A térség országgyűlési képviselője, Riz Gábor arról beszélt, hogy a fiatal szakembereket meg kell becsülni, éreztetni kell velük, hogy fontosak, és hogy Ózdon is építhetnek biztos jövőt. Úgy fogalmazott: ha a szív, az akarat és a közös cél megvan, akkor az iskola megtette azt, amit elvárhatnak tőle.

„A Bródy falai 50 éve, de stabilan állnak. Rangot kell, hogy kapjon továbbra is ez az intézmény. És hogy ez a rang megmaradjon, ez a tisztesség megmaradjon, ahhoz két nagyon fontos feltétel kell. A tanárok és a tanulók. A többi csak körítés mellé” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Végül Tóth Béla, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója beszélt a szakképzés és az intézmény jelenlegi helyzetéről, valamint jövőképéről. Elmondta, hogy még idén megvalósul a Petőfi Sándor úti épület energetikai korszerűsítése.

„Kívánom, hogy alakuljon ki egy olyan nyitott iskola, amilyet elterveztünk. Hogy a nappali tagozatos képzés mellett mind a felnőttoktatás, felnőttképzés jelen van. Egy olyan iskola, ahová bárki betérhet, aki szeretné az ismereteit bővíteni, legyen az fiatal vagy idősebb” - mondta az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója, Tóth Béla.

Az ünnepi beszédeket követően a bródys diákok műsora következett, majd az Ózdi Néptánc Egyesület négy tagja lépett színpadra, köztük az intézmény tizenkettedikes diákja, Kucskár Marcell. Zárásként pedig Maczó Henrik és tanítványa, Molnár Zoltán zenélt.


005_0_t 005_1_t 005_2_t 005_3_t
005_4_t 005_5_t 005_6_t 005_7_t
005_8_t 005_9_t 005_10_t 005_11_t
005_12_t 005_13_t 005_14_t 005_15_t
005_16_t 005_17_t 005_18_t
Vissza