Bővülő eszközpark2018. június 5. (kedd) 19:00 - Egészségnews/6992_0_300.jpgÚj eszközöket vettek használatba az Almási Balogh Pál Kórház orvosai. A komputertomográfiás vizsgálókészülék, vagyis a CT már jó ideje rendelkezésre állt a fekvőbeteg-ellátásban, a közelmúltban azonban lehetővé vált a járóbetegeknél való alkalmazása is.

A megyei kórház távleletezéssel segíti az ózdi szakemberek munkáját ezen a területen. A tavaly megvásárolt új ultrahang készülék kapott egy modernebb, komolyabb tudású fejet, amely minden eddiginél pontosabban tudja körülírni az elváltozásokat. Emellett endoszkópos eszközökkel is bővült az ellátás, aminek köszönhetően új típusú sebészeti eljárás indulhatott.

„Közel húsz éve az epeműtéteknek már endoszkópos a végzése. De most már egyéb műtétek vonatkozásában is, például a sérvműtéteket említeném, vagy a vakbélgyulladásokat. Ezekben az esetekben is el tudjuk végezni endoszkóposan a műtétet. Több, országosan elismert szakember járt nálunk, tanította a kollégákat, együtt operáltak a kollégákkal, akik egyre zökkenőmentesebben végzik ezeket az úgynevezett kulcslyukműtéteket” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatójával Bukovinszky Zsolt hosszabban is beszélgetett. Az intézmény helyzetével, az új eszközökkel, a szakemberállomány változásaival az Ózdi Városi Televízió Háttér című magazinjának csütörtöki adása foglalkozik.

Vissza