Hömpölygő esővíz (képgalériával)2018. június 4. (hétfő) 19:00 - Városnews/6984_0_300.jpgKomoly problémákat okozott a hétvégi vihar városunkban. Vasárnap délután rövid időn belül jelentős mennyiségű csapadék zúdult Ózdra. Számos épület beázott, másoknak pedig az udvarát öntötte el a víz. Az utak többfelé szinte járhatatlanná váltak, a közlekedést előbb az esőzés, majd az aszfaltra felhordott törmelék nehezítette. A Katasztrófavédelemhez is egymás után érkeztek a riasztások.

A vasárnap délutáni heves esőzés komoly problémákat okozott városszerte, az egyik utcában például több udvart elöntött a víz. Sőt volt, ahol a házba is bejutott.

„Sajnos elég szomorú, hogy a mi utcánk így néz ki, meg kellene csináltatni a vízelvezetést, mert itt mindig ilyen nagy víz van. A szomszédomnak befolyt a lakásába is” - mondta Budai Zoltán.

A nagy mennyiségű csapadék sok épület tetőszerkezetét próbára tette. A Polgármesteri Hivatal beázott, a teraszt pedig Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester is vödrökkel és lapátokkal takarította. Az egyik városközponti áruház bejáratát homokzsákokkal torlaszolták el, hogy ne tudjon befolyni az esővíz. A Katasztrófavédelem műveletirányításához sorra érkeztek a bejelentések.

„A délutáni óráktól egészen estig, tizenöt kárhelyszínen avatkoztak be a kollégáim. Ezek jellemzően magánházakban vízbetörések voltak, ahol nagy teljesítményű szivattyúkkal, úgynevezett átemelőszivattyúkkal avatkoztak be, és távolították el a vizet. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont néhány kárhelyszínen jelentős” - nyilatkozta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

A hirtelen jött özönvíz a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott. A Volny József út és a Brassói út kereszteződésében korábban is gondot jelentett a rövid időn belül lehulló, nagy mennyiségű csapadék, most azonban számos más útszakasz is járhatatlanná vált. A meggyesi feljárótól a Vasvár útra hömpölygött a víz, és a Piac úton is tengelyig gázoltak benne az autók. Voltak, akik inkább visszafordultak, a bátrabbak áthajtottak az akadályon. A vihar utáni órákban sorra jelentek meg a közösségi oldalakon az elhagyot vagy talált rendszámtáblákkal kapcsolatos bejegyzések. Ilyen esetben egyébként a megtalálónak hivatalosan az okmányirodát kell felkeresnie.

„A talált rendszámtáblát az állampolgárok bármelyik kormányablakban, illetve okmányirodában leadhatják. Ilyenkor ezt mi a nyilvántartásba bevezetjük, és ezzel egy időben értesítjük a gépjármű üzembentartóját arról, hogy a rendszámtáblát nálunk átveheti” - fogalmazott dr. Bögös Éva, a Kormányablak és Okmányirodai Osztály osztályvezetője.

Bár a vihar sokaknak inkább bosszúságot, esetleg anyagi kárt okozott, voltak olyanok is, akik ezekben a percekben sem veszítették el humorérzéküket. Ha már rövid időre úszómedencévé változott a város, fürdőnadrágban és úszósapkában tempóztak a Piac úton álló, több centis vízben.


Képek forrása: Palotai István

984_0_t 984_1_t 984_2_t 984_3_t
984_4_t 984_5_t 984_6_t 984_7_t
984_8_t 984_9_t 984_10_t 984_11_t
984_12_t 984_13_t 984_14_t 984_15_t
984_16_t 984_17_t 984_18_t 984_19_t
984_20_t

 

Vissza