A sport szeretete (képgalériával)2018. június 4. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6983_0_300.jpgNégy csapat részvételével szervezték meg az I. Nyáravató Öregfiúk Focitornát a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A megjelent brigádok már hosszú évek óta ismerik egymást. A program célja az aktív testmozgás, valamint a kapcsolatok ápolása.

Első alkalommal rendezték meg a Nyáravató Öregfiúk Focitornát. A programot az Örök-ifjak Teremlabdarúgó Kupához hasonlóan azért hozták létre, hogy a baráti társaságok összejöhessenek, és együtt hódolhassanak szeretett sportjuknak. A meccseknek természetesen már nincs hatalmas irama, ám így is lehet látni szép megmozdulásokat.

„Igazából ezt már három éve csináljuk, de eddig télen rendeztük. Olyan szinten népszerű lett, hogy a csapatok szóltak, hogy próbáljunk már szervezni még egyet így nyár elején, ugyanis ekkor még mindenki itthon van. Körbetelefonáltam a csapatvezetőket és abban maradtunk, hogy csinálunk most is egy tornát, de maximum így négy csapattal” - mondta Budinszki László, szervező, az Újváros Tér csapatvezetője.

A nézőtéren a játékosok barátai és ismerősei gyűltek össze. Azok a társaságok, akik részt vesznek az ehhez hasonló megmérettetéseken, általában már hosszú évek óta együtt sportolnak.

„A foci nekem az önfeledt szórakozást jelenti. Szórakozás és sport, ameddig bírunk mozogni 45 év fölött, mindig menni kell. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy már kétszer megnyertük ezt a kupát, és szeretnénk ezt harmadszor is behúzni” - nyilatkozta Bíró Péter, Boca Seniors.

A tornát végül a Borsodnádasd csapata nyerte. A második helyen az Újváros Tér végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Boca Seniors állhatott fel. Éppen lecsúszott az emelvényről a tarnaleleszi alakulat. A szervezők abban reménykednek, hogy a későbbiekben is ekkora érdeklődés övezi majd az eseményt, és tovább tudják vinni ezt a hagyományt.


983_0_t 983_1_t 983_2_t 983_3_t
983_4_t 983_5_t 983_6_t
Vissza