Feltuningolt autócsodák (képgalériával)2018. június 3. (vasárnap) 16:19 - Városnews/6980_0_300.jpgMásodik alkalommal rendezték meg a tuningolás szerelmeseinek találkozóját, amelynek a Városi Strandfürdő adott otthon. A rendezvény igen nagy népszerűségnek örvend az autós társadalomban, hiszen az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők. A találkozón több mint 200 átalakított járgány volt látható. A szervezők külön kategóriák szerint rengeteg járművet díjaztak.

Már a déli órákban nagy volt a nyüzsgés az ózdi strand területén. A North-East Company csapata idén másodjára rendezte meg a Meet and Talk vol.5 című programját. Az ország egész területéről, illetve Szlovákiából is érkeztek érdeklődők. A tuningimádók terve az, hogy minél egyedibbé varázsolják saját gépüket.

„Nekünk ez egy életérzés. Szeretjük csinosítani és szépíteni az autónkat, hogy minél egyedibb és különlegesebb legyen. Nekünk csak ez számít” - nyilatkozta Papp Gábor, szervező, North-East Company.

Idén egy jó ügy mellett is kiálltak a szervezők. Ismét felajánlásokat gyűjtöttek a kiskapudi állatmenhely számára. Számos csodás gépjármű sorakozott a strand kempingjében. A program a találkozókon hagyományos autóbemutatással indult. Ennek az a lényege, hogy mindenki aki szeretné, megmutathatja társainak, milyen átalakuláson esett át járműve. Volt olyan négykerekű, amelynek csomagtartójában egy ujjnyi hely sem maradt a beszerelt hangrendszer mellett. Talán az egyik legkülönlegesebb járgány egy Citroën Kacsa volt. Tulajdonosa szerint az ilyen klasszikus és átalakított kocsikat nem szabad a garázsba tartani. Benkő György napi szinten használja zöld kis autóját.

„Én egy Citroën Kacsával jöttem erre a rendezvényre. Körülbelül 10 éve van meg az autó. Azért választottam ezt, mert nem jön velem szemben az utcán. Főleg egy ilyen, mint az enyém, egy ültetett és átalakított jármű” - mondta Benkő György.

A találkozón igen sok szempontból vizsgálták a megjelent autókat. Külön díjazták a legszebb belsőt és futóművet, de a fényezéseket is értékelték. Egy másik látványos pontja volt az összejövetelnek, amikor megkezdődött az autós limbó. Ennek a célja kideríteni, hogy melyik a legjobban leültetett járgány. Nem egyszer előfordult, hogy annyira mélyre engedték az autókat, hogy nemcsak a gumik értek hozzá a karosszériához, de a váz az aszfalthoz is.


980_0_t 980_1_t 980_2_t 980_3_t
980_4_t 980_5_t 980_6_t 980_7_t
980_8_t 980_9_t 980_10_t 980_11_t
980_12_t 980_13_t 980_14_t
Vissza