Irány a strand! (képgalériával)2018. június 1. (péntek) 19:00 - Városnews/6976_0_300.jpgKinyitott a városi strand. Az őszi-téli időszakban több fejlesztésen is keresztülment az intézmény, a medencék és a köztes területek karbantartásán túl a gépházban is történtek korszerűsítések. A strand egész nyáron, minden nap reggel 9-től este 7-ig várja a fürdőzni vágyókat.

Ebben az évben ma nyitott ki először a városi strand. Az intézmény területén több fejlesztés is történt az elmúlt időszakban. A szokásos karbantartási munkálatokon kívül a vendégek elől elzárt helyeken is történt korszerűsítés.

„Az általános felújításokon, a festésen, területrendezésen, burkoláson kívül az igazi munka a gépházban folyt, az újult meg, vagy legalábbis kezd. Most már ott tartunk, hogy még egy év és talán a gépházunk már rendben lesz, megbízhatóan és tünetmentesen fog működni” - mondta Veres Zoltán, az ÓSÉK ügyvezetője.

A gépházban csöveket cseréltek, illetve egy új szivattyút is telepítettek oda. Ez utóbbi önmagában 2 millió forint körüli összegbe került. A korszerűsítést az önkormányzat 10 millió forinttal támogatta, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. pedig közel 3 millió forintot szánt rá. Az Ózdi Távhő Kft. is segítséget nyújtott a munkálatok elvégzéséhez. A meleg időnek köszönhetően már délelőtt többen ellátogattak a létesítménybe. Szinte minden generáció képviseltette magát.

„Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó a víz. Örülök, hogy megnyitott a strand, ideje volt már. Bár mondjuk kicsit előbb is megtehették volna ezt a szolgáltatók, mert májusban is elég jó idők voltak. Örülünk neki. Még annyi, hogy egy-két medence elférne, kicsit bővíthetnék, ezzel is föllendülne úgymond Ózd turisztikai szempontból, de megelégszünk azzal, ami van” - nyilatkozta Barócsik Richárd.

„Nemrég jöttünk, nagyjából 15 perce, nagyon jól érzem magamat. A strand a kedvencem” - mondta Rácz Hunor.

A strand hivatalosan 3-4 ezer fő befogadására képes, területén idén is két medence és egy pancsoló közül választhatnak a látogatók, illetve kempingezni is lehet. Minden nap reggel 9-től este 7-ig várják a fürdőzőket, akik egészen szeptember elejéig élvezhetik a strand nyújtotta lehetőségeket.


976_0_t 976_1_t 976_2_t 976_3_t
976_4_t 976_5_t 976_6_t 976_7_t
976_8_t
Vissza