Pénzügyi döntések (képgalériával)2018. május 30. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/6963_0_300.jpgA tavalyi költségvetés teljesítéséről, a maradvány felhasználásáról és útfejlesztésről is tanácskozott többek között a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A grémium összesen húsz napirendi pontot vitatott meg. Kisebb vita mindössze néhány előterjesztés kapcsán alakult ki.

A Városháza nagy tanácstermében ült össze a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, amelynek tagjai Tartó Lajos elnökletével ezúttal húsz napirendi pontot vitattak meg. Elsőként a 2017. évi költségvetés teljesítését értékelték. Az előterjesztés kapcsán Fürjes Pál több kérdést is feltett, így többek közt az ÉRV üzemeltetésével kapcsolatos költségekről, a beruházásokról-fejlesztésekről, a hirdetésre fordított összegekről, valamint az ötmillió forint értékű óvodai játszótér-fejlesztésekről is érdeklődött.

„Nem tudom, ez ki felé ment, hiszen az ÓVI ilyeneket rendszeresen csinál, ezeket a fenntartásokat végzi. Kifelé ment ez az ötmillió forintos szerződés, vagy pedig házon belül lett megoldva?” - tette fel kérdését Fürjes Pál, önkormányzati képviselő.

Janiczak Dávid polgármester válaszában elmondta, az óvodai játszóterek állapota az utóbbi időben jelentősen romlott, így nagy, átfogó karbantartást kellett végrehajtani. Második napirendként a pénzmaradvány felhasználását vitatta meg a bizottság. A 3,8 milliárd forintos megtakarításból 3,3 milliárdot projektek kötnek le, a kötelezettséggel nem terhelt rész mindössze 101 millió forint. Ezt az idei költségvetéshez csoportosítják át. Az ülésen szó volt útfejlesztésről is. Míg eredetileg az Ózd-Bánszállás-Center közötti útszakasz aszfaltozása szerepelt a tervekben, Fidrus Péter módosító javaslattal élt.

„Nagyon sok rossz minőségű útszakasz van a városban. Ezért én azt javaslom, hogy ezt a négymillió forintot ne egy kevésbé forgalmas útszakasz teljes felújítására költsük el, hanem tegyük hozzá az ÓVI költségvetéséhez. Az ÓVI jó minőségben követelje meg külsős cégtől az utak rendbehozatalát, megfelelő minőségű kátyúzását” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

A javaslatot a bizottság többsége támogatta. Janiczak Dávid polgármester kitért arra, hogy az utak állapota országszerte rossz. Városunknak mintegy 640 millió forintra lenne szüksége, hogy a szükséges javításokat el lehessen végezni.

„A többi önkormányzat is megérdemelné, hogy megkapja a szükséges összegeket az utak felújítására, hiszen elsőrendű kellene, hogy legyen az országban az infrastruktúra biztosítása. A közlekedés az, ami minden másnak az alapját képezi” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ismét szerepelt a napirendek között az Alkotmány úti óvoda egyházi fenntartásba adása. A folyamat az egy hónappal ezelőtti elvi döntés után most újabb intézkedésekkel folytatódik. Szó esett az ülésen továbbá az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft., az Ózdinvest Kft., valamint az Ózdszolg Szolgáltató Nonprofit Kft. 2017-es tevékenységéről is. Míg az előbbi két cég beszámolóját egyhangúlag elfogadásra javasolják majd a grémium tagjai, az Ózdszolggal kapcsolatos két előterjesztést számszaki hibák miatt levették napirendről, és közvetlenül a testületi ülés előtt tárgyalják meg.


963_0_t 963_1_t 963_2_t 963_3_t
963_4_t 963_5_t 963_6_t 963_7_t
963_8_t 963_9_t 963_10_t 963_11_t
963_12_t 963_13_t
Vissza