Bizottsági döntések (képgalériával)2018. május 29. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/6962_0_300.jpgTíz napirendi pontról tárgyalt ma az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, a grémium végül minden témát a képviselő-testület elé terjesztett elfogadásra. A városi ügyek között szerepelt a tavalyi költségvetés teljesítése, valamint a maradvány felhasználása, a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló értékelés elfogadása, illetve az étkezési térítési díjak jóváhagyása is.

Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. 2017. évi tevékenységéről és közhasznúsági jelentéseinek jóváhagyásáról, valamint az Ózd Városi Sportegyesület és az Ózdi Kerékpáros Egyesület tavalyi kötelezettségeiről is tárgyaltak. Kisebb nézeteltérést váltott ki a Mogyorósvölgyi Óvoda egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos terv – a létesítmény a Városközponti Óvodákhoz tartozna mint tagintézmény. 2011-ben már volt hasonló intézkedés, akkor a Bem úti iskola került egyházi fenntartásba. Előzetes felmérések készültek mind a szülők, mind a tan- és nevelőtestület részéről is. Több érv és felvetés is elhangzott az ülésen ezzel kapcsolatban.

„Ebből az óvodából a gyerekek nagy része a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában folytatja a tanulmányait, és valójában az egyházi nevelést ugyanúgy, mint a sportot – ahogy a bizottsági ülésen megfogalmaztam – talán szerencsésebb elkezdeni minél kisebb korban. Hiszen így nagyobb esély van arra, hogy a gyerekek életének a részévé váljon, és olyan szinten beépüljön a mindennapjaikba. Akár az erkölcsi rendszert vagy akár a szabályokat nézzük, mindaz, amit az egyház tanít, szerintem hasznukra válik később, a felnőtt életükben. Rugalmasabban fognak beilleszkedni az általános- vagy a középiskola testületébe” - mondta dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság  elnöke.


962_0_t 962_1_t 962_2_t 962_3_t
962_4_t
Vissza