Útonálló banda (képgalériával)2018. május 29. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/6957_0_300.jpgElőzetes letartóztatásban várják az arlói rablók büntetésüket. A fiatal tettesek egy nyolcvanöt éves asszonyt támadtak meg az Ózd melletti településen. A bűnözőknek egy imakönyv, néhány szentkép és egy rózsafüzér volt a zsákmányuk. Az idős hölgynek komolyabb baja nem esett, viszont nagyon megrázták a történtek.

Arlóban a Táncsics és a Petőfi telepet összekötő úton lévő hídnál támadtak meg egy idős hölgyet fényes nappal, pénteken. A nyolcvanöt éves asszony éppen hazafelé tartott a sógornőjétől, de ami pár méterre az otthonától történt vele, arra nem számított.

Az asszony két fiatalt pillantott meg a híd korlátján ülve, akiket amikor közelebb ért hozzájuk, még meg is szólított, hogy bele ne essenek a patakba, ők viszont a földre lökték, többször megrúgták, táskáját pedig kiragadták a kezéből. A hölgyet nagyon megrázta az eset csakúgy, mint az ott élőket is.

„Lassan apródonként forog előttem, hogy mi is történt. Akkor, ha a patakba belelöknek nagyon sáros lettem volna. A hátam volt csúnya és a térdem volt poros. Azt sem tudom, hogyan tudtam megfordulni, hogy kimásszak onnan, mert ők elrohantak a nagy kiabálásra” - mondta Csépányi Istvánné.

Csépányi Istvánné a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mentálisan viszont nehezen tudja feldolgozni a történteket.

Mint később kiderült az elkövetők hárman voltak, egyikük ugyanis az úgynevezett figyelő szerepét töltötte be. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az idős hölgy nem veszítette el a lélekjelenlétét, és az eset után rögtön segítségért tudott kiáltani, amit kicsit késve a szomszédok észleltek, de amire utánuk eredtek, már bottal üthették a rablók nyomát. A területen ráadásul akkora a nád, hogy egyáltalán nem látható be a község ezen része. Több sikerrel jártak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai, Borsodnádasdi kollégáikkal kiegészülve.

„A bejelentés követően egy széleskörű és mindenre kiterjedő adatgyűjtést követően tanúkutatás indult meg az üggyel kapcsolatban. Kevéssel a bűncselekmény után sikerült elfogni az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható három arlóit. Egy fiatalkorú személyt, illetve két fiatal felnőttet. Őket kollégáim előállították a rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki” - nyilatkozta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrök ezzel egyetemben indítványozták előzetes letartóztatásukat is. Tegnap délután a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelte az előzetest egészen június 28-ig. A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, a fiatalkorú gyanúsított öt évig, a felnőttkorúak akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság döntése a fiatalkorú elkövető vonatkozásában jogerős, míg a felnőtt korú vádlottakat érintően nem emelkedett jogerőre.


957_0_t 957_1_t 957_2_t 957_3_t
957_4_t 957_5_t
Vissza