Megyei verseny (képgalériával)2018. május 28. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/6955_0_300.jpgBorsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb elsősegélynyújtói versengtek egymással Ózdon. A többféle kategóriákban résztvevő tizenkilenc csapat különböző elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül adott számot tudásáról. Nagyon fontosak az ehhez hasonló próbák, hiszen az érintettek így jobban tudnak teljesíteni az esetleges krízishelyzetek során.

Tizenkilenc csapat részvételével szerveztek elsősegélynyújtó versenyt városunkban. A tervek szerint Ózd különböző pontjain kellett volna káreseteket látogatniuk a megjelenteknek, ám az időjárás közbeszólt. Így az elméleti feladatokat és a gyakorlati tesztek egy részét is a Civil Házban kellett megoldani. A minél hitelesebb krízishelyzetek megteremtése érdekében imitátorok is segédkeztek.

„Én a Tarcali Alapszervezetnek egy ifjúsági tagja vagyok. Tavaly a Balatoni Elsősegélynyújtói Szolgálaton vettem részt, és így ismeretség alapján jöttem el első imitálásomra” - nyilatkozta Perge Zsanett, imitátor.

A megjelenteknek nem csupán az életmentéssel kapcsolatban kellett helyt állniuk, de az egészséges táplálkozásról is napra kész információkra volt szükségük. Természetesen a fiatalok kültéren is bizonyítottak. Akadt olyan kárhely is, ahol magas épületről lezuhant embereken segítettek. A szervezők elmondták, hogy a versenyre elsajátított ismeretek létfontosságúak lehetnek a későbbiekben.

„Mindenkinek nagyon fontos, hogy tudjon elsősegélyt nyújtani, hiszen bármikor történhet baleset akárkivel. Ez a verseny nagyon jó alkalom arra, hogy miként kell alkalmazni a gyakorlatban ezeket az ismereteket” - Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Észak-borsodi Területi Szervezetének területi képviselője.

A megmérettetés végén kiderült, hogy mely csapatok jutottak a fináléba. A felnőtteknél a Miskolci Egyetem, az ifjúságiaknál a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma, míg a gyermekeknél a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola került be az országos döntőbe. Ezt szeptember 8-án Miskolcon rendezik meg.


955_0_t 955_1_t 955_2_t 955_3_t
955_4_t 955_5_t 955_6_t 955_7_t
Vissza