Szakvélemény szükséges (képgalériával)2018. május 23. (szerda) 19:00 - Törvénynews/6937_0_300.jpgIgazságügyi elmeorvosi szakértő bevonásáról döntött az Ózdi Járásbíróság egy decemberi rablás ügyében. A szakvéleményre az elsőrendű vádlott állapotával kapcsolatban van szükség, ő egyébként a tárgyalás szünetében sírógörcsöt kapott. A dokumentum elkészültéig a tárgyalást elnapolták, így ítélet sem született.

Két férfi a Piac úton, a Gábor Áron Szakképző Iskola előtti területen rabolt ki egy idős nőt még télen. Azóta már több tárgyalást is tartott az ügyben az Ózdi Járásbíróság, ma pedig egy újabb tanút hallgattak meg. Ezúttal Polák Gábort, az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját idézték be, aki az eset idején szabadnapját töltötte, éppen kislányát kísérte a sportcsarnokhoz.

„A Gábor Áron Szakképző Iskola kerítése felől puffanást hallottam, illetve segélykiáltást. Odanéztem, és akkor láttam, hogy egy idősebb hölgy a földön van, illetve két ember elvesz tőle valamit. Először azt hittem, segíteni akarnak neki felállni, de a néni kiabált, hogy segítség, adják vissza neki a szatyrát vagy táskáját – nem tudom, mi volt nála pontosan” - fogalmazott Polák Gábor, tanú.

A szabadnapos rendőr ekkor szolgálatba helyezte magát, és a rablók nyomába eredt, közben értesítette kollégáit. A tízlépcsőházas mögött talált rá a két férfire, ekkorra megérkezett az erősítés is. A mai tárgyaláson az elsőrendű vádlott, a korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt már büntetett Balog-Demeter Zénó részletes beismerő vallomást tett, amely ellentmondásokat tartalmazott korábbi állításaihoz képest. Ezúttal többek között azt is elismerte, hogy aznap reggel már készült a bűncselekmény elkövetésére. Úgy fogalmazott: elindultak pénzt csinálni. Társával, Farkas Dániellel a Városi Rendészettel szemben található buszmegállónál kezdtek áldozatot keresni maguknak.

„Megálltunk a lépcsőnél. Néztem a potenciális sértettet. Jött velem szembe, élelmiszer volt nála. De akkor már gondolkodtam, hogy nem, ezt nem szabad” - mondta Balog-Demeter Zénó, elsőrendű vádlott.

Elmondása alapján végül a Városi Rendészet közelsége tartotta vissza őket a bűncselekmény elkövetésétől. A keresést a Brassói út irányába indulva folytatták, áldozatukra a Piac úton akadtak. Szerinte sem a sértett, sem pedig a most meghallgatott tanú vallomása nem fedi a valóságot. A másodrendű vádlott, Farkas Dániel ugyanakkor azt állítja, nem együtt indultak el otthonról, csak a benzinkút közelében találkoztak, így a bűncselekmény sem volt előre kitervelt. A tárgyalás szünetében Balog-Demeter Zénó sírógörcsöt kapott, védője pedig igazságügyi elmeorvosi szakértő bevonását kezdeményezte. A szakvélemény elkészültéig a tárgyalást elnapolták, ítélet csak később várható.


937_0_t 937_1_t 937_2_t 937_3_t
937_4_t 937_5_t 937_6_t
Vissza